Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Monacói, illetőleg Kanadai Nagydíjon begyűjtött pole pozíciója után futamgyőzelmet is ünnepelhetett Ralf Schumacher: a Williams német pilótája hibátlan versenyzéssel nyerte a nürburgringi Európa Nagydíjat, pályafutása során ötödször integethetett a közönségnek a dobogó tetejéről. A Williams amúgy kettős győzelmet aratott, elvégre Juan Pablo Montoya lett a második, míg a harmadik hely Rubens Barrichellónak jutott. Michael Schumacher ötödikként futott be, ám helyezése vitatható: külső segítséget vett ugyanis igénybe.

Érdekes versenyt hozott a világbajnokság kilencedik futama, az Európa Nagydíj. Sokáig úgy tűnt, izgalommentes másfél óra elé nézünk: Räikkönen a startnál simán őrizte meg vezető helyét, eztán senki nem tudott még csak a közelébe sem férkőzni. Magabiztosan vezetett, mígnem a technika ördöge közbe nem szólt: motorja elfüstölt, s kénytelen volt feladni a versenyt.

Már-már schumacheri szerencséről kezdtek beszélni a nézők (a német ekkor harmadik volt, azaz ha a leintésig minden változatlan maradt volna, Räikkönen utolérte volna a világbajnoki pontversenyben), a sors azonban igazságot szolgáltatott: egy érdekes Montoya-manőver után az ötszörös világbajnok a kavicságyban kötött ki, így mindenki azt hitte, számára is befejeződött az Európa Nagydíj.

Igen ám, csakhogy a pályabírók közül néhányan a segítségére siettek, s visszatolták autóját a pályára. Könnyen elképzelhető, hogy a végül ötödik helyen befutott németet emiatt megbüntetik, mert a szabálykönyv szerint külső segítséget nem szabad igénybe venni a verseny alatt. (Nem büntették meg.)

Fernando Alonso is szolgált néhány meglepetéssel, előbb hősiesen tartotta maga mögött David Coulthardot, majd néhány körrel a leintés előtt úgy megtréfálta, hogy a skót is kiesett a versenyből. A célegyenesben még Michael Schumacher is majdnem letolta a pályáról, ám nagy nehezen megőrizte negyedik helyét.

A Williams amúgy kettős győzelmet aratott, teljesen megérdemelten Ralf Schumacheré lett a dobogó első foka. Második Montoya, harmadik pedig Barrichello lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről