Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello újra a régi. A Ferrari brazil pilótája legszebb napjaira emlékeztetően vezetett a silverstone-i Brit Nagydíjon, így pályafutása hatodik futamgyőzelmét aratta. Sikerével Barrichello már 49 pontos, és az ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, húsz ponttal lemaradva élen álló csapattársától, a címvédő Michael Schumachertől.

Képek a brit szoknyavadászatról

Az idei szezonban a szokottnál jóval kiélezettebb a világbajnoki küzdelemsorozat, köszönhetően részben az új szabályoknak, részben az egyre gyorsabb fiataloknak, valamint a fel-feltámadó rutinosabb versenyzőknek. Barrichello szemet gyönyörködtetően irányította a Ferrarit vasárnap délután, de David Coulthard is mutatott szép dolgokat, és Olivier Panis is elmondhatta magáról, hogy volt olyan szakasza a versenynek, amikor tisztán a második helyen autózott.

A világbajnoki versenysorozat első öt helyezettje húsz ponton belül van, tehát matematikailag két futamgyőzelem a különbség az első és az ötödik helyezett között, sőt a hatodik helyezett Alonso és a hetedik Coulthard is "látótávolságon" belül van, az első komolyabb szakadék a skót versenyző és a mezőny második felét vezető Trulli között található.

A 2003-as Brit Nagydíjon volt minden, ami izgalmassá tehet egy Forma-1-es versenyt: nagyszerű rajt, leszakadó alkatrész miatti safety car, látványos előzések, ráadásul egy szoknyás férfi a pályán, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy egyik 200 km/h felett száguldó autó sem találta telibe.

Rendkívül izgalmasnak ígérkezik tehát az augusztus 3-i, hockenheimi Német Nagydíj, addig viszont nézegessék a nem mindennapi Brit Nagydíj látványos képeit!

[origo]