Vágólapra másolva!
A vasárnapi Japán Nagydíjon eldől, ki nyeri az idei Forma-1-es világbajnokságot. Ketten érhetnek még révbe: Michael Schumacher hatodszor, valamint Kimi Räikkönen először. Arra buzdítottuk olvasóinkat, írják meg, szerintük mit hoz a szuzukai futam, s kié lesz a végső elsőség: íme néhány vélemény.

Olvasóink nem voltak restek, szép számmal ragadtak billentyűzetet, hogy megírják, szerintük mit hoz az idei Forma-1-es világbajnokság utolsó futama, valamint hogy kié lesz a világbajnoki korona. A legtöbben természetesen az idényzárót kilencpontos előnnyel váró Michael Schumachert favorizálják, de akadnak, akik bíznak a finn diadalban.

"Várakozasaim szerint a Ferrari kettős diadallal koronázza meg magát és Schumachert, Michael-Rubens sorrendben. Az új pontszámítási rendszer, illetve néhény technikai baki sem tudta a német sztárt megakadályozni abban, hogy csak egy hajszál válassza el őt az újabb (nagyon megérdemelt!) világbajnoki címétől a japán futam előtt." (MirrMurrKandur)

"Véleményem szerint a Ferrari biztosra megy majd. Michael autóját nem járatják csúcsra, hogy elkerüljék a műszaki hibát, Rubens pedig megkapja a legújabb fejlesztéseket, hogy baj esetén közbeléphessen. Emellett a Williams is hajt a csapat-vb címre, ezért ők sem fognak félreállni Räikkönen elől. Ha mindezek ellenére Kimi győzni tud, akkor meg is érdemli." (Bukoba Mandaka)

"Remélem, hogy ismét finn világbajnokot ünnepelhet a Formula-1, nem pedig Schumachert. Azért reménykedem ebben, mert nem szeretem a tisztességtelen versenyzőket (gondoljunk a '94-es, valamint a '97-es utolsó futamon történt ütközésekre), akik felháborították a sportszerető embereket. Nagyon érdekes, hogy Schumi szinte csak akkor ütközött, amikor érdeke fűződött hozzá. Azt ajánlom, ezen minden Formula-1-rajongó gondolkodjon el (a Schumi rajongók is tartsanak önvizsgálatot)!" (Damon Hill)

"Kérdés, hogy a csapat- és az egyéni világbajnoki címeket külön tudja-e választani a Ferrari; ha nem, akkor a csapatot és Schumit is érhetik meglepetések. Hajrá, Schumi!!! (M.J.)

"Szerintem Schumi fogja megnyerni a világbajnokságot, teljesen megérdemelten. A jelenlegi mezőnyben nincs még egy ilyen tudású F-1-es pilóta. Ha csak a 8. lesz Szuzukában, már akkor is fülig fog érni a szám! :)" (É.A.)

"Úgy tűnik, hogy Schumi fog ismét nyerni, mert már csak egy paraszthajszál választja el a céltól. Én azért bízom a csodákban, és nagyon elégedett lennék, ha nem a papírforma jönne be..." (Qka)

"Amikor még Mika állt így a vb-n anno, nem szerettem a McLarent, de most már igen! :-)" (MBalage)

"Schumi a legkirályabb. A többiek elbújhatnak mellette. Japánban is tudni fogja, mi a dolga!!!!!!!!!" (Zolee)