Vágólapra másolva!
Egyelőre mégsem vehető biztosra, hogy Ralf Schumacher 2004 végén elhagyja a Forma-1-es Williams-istállót, s a Renault-hoz igazol. Flavio Briatore keddi cáfolata után a menedzser Willi Weber is visszakozott, a legújabb verzió szerint továbbra is a Williamsszel szeretne megegyezni.

Óriásit blöffölt Willi Weber hétfőn, amivel amúgy nem lenne semmi gond, elvégre emberek milliói ferdítenek el kisebb-nagyobb tényeket nap nap után. Csakhogy a Schumacherek menedzsere a Bild című bulvárlapnak adott nyilatkozatával az egész világsajtót "megvezette", midőn azt találta mondani: Ralf Schumacher nem hosszabbítja meg szerződését a Williamsszel, ehelyett a Renault-hoz igazol.

Keddi írásunkban már idéztük a Renault-vezér Flavio Briatorét, aki az egész történetet légből kapottnak minősítette, azóta újból megszólalt Weber is. S most már egészen mást mond, mint korábban. "Az egész történet puszta kitaláció" - idézte az idősebbik Schumacherrel jelenleg Malajziában tartózkodó menedzsert a dpa hírügynökség. "Célunk továbbra is az, hogy a Williamsszel jussunk valahogy dűlőre." Weber egyébiránt ugyanezt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitungnak, úgyhogy a történetben felmerül a Bild felelőssége is. A lap ügybuzgó munkatársainak talán ezen kijelentés miatt indult meg a fantáziája: "Miért kellene a Renault-t kizárni mint alternatívát? Briatore a barátom, s már beszéltem is vele."

A nyilatkozattal (ha valóban mondott ilyet) Weber célja az lehetett, hogy nyomást gyakoroljon a Williamsre s megsürgesse kicsit a tárgyalásokat. A következő találkozóra a Bahreini Nagydíj alatt kerül sor, s ha itt sem csapnak egymás tenyerébe a felek, valóban képbe kerülhet a Renault, bár ebben a történetben már semmit nem lehet biztosra venni. Ralf Schumacher mindenesetre nem kíván az üggyel foglalkozni. "Nem kommentálom a történteket, jelen pillanatban kizárólag a vezetésre kívánok koncentrálni. Múlt hétvégén bebizonyosodott, van még mit javítani a teljesítményemen."