Vágólapra másolva!
Már megint Ralf Schumacher, és megint a Toyota: brit lapértesülések szerint a német pilóta menedzsere, Willi Weber szándéknyilatkozatban kötelezte el védencét a kölni központú együtteshez.

Viszonylag rég volt már téma Ralf Schumacher toyotás szerződése, a csendnek azonban vége: lapértesülések szerint ismét aktuálissá vált az ügy. Olyannyira, hogy bennfentesek kiszivárogtatása szerint a német csaknem biztosan a japán istálló versenyzője lesz jövőre, menedzsere, Willi Weber ugyanis szándéknyilatkozatot, azaz előszerződést írt alá.

Hogy a történetnek mennyi a valóságalapja, azt szokás szerint nem tudni, mindenesetre heves cáfolat egyelőre egyik fél részéről sem érkezett. A mostani hírek szerint a Toyota három évre 50 millió dollárt kínál Ralf Schumachernek, aki - mint ismeretes - azért kívánja elhagyni jelenlegi munkaadóját, a Williams-BMW-t, mert fizetését több millió dollárral akarják csökkenteni. Igaz, ő ezt tagadja. "Pályafutásom során már kazalnyi pénzt kerestem, így az anyagi kérdések nem érdekelnek. A lehetséges sportbeli sikerek ellenben annál jobban, nálam csakis a szakma áll a középpontban" - állította az ifjabbik Schumacher, akinek nyilatkozatát olvasva azért működésbe lép az emberi agy kételkedésre szakosodott központja.

Egyes kommentárok szerint a 28 esztendős pilóta előszerződésével jelenlegi állását kockáztatja, Sir Frank Williams állítólag kész idény közben lapátra tenni. A Sport Bild szerint a Toyota a Belga Nagydíjon (augusztus 29.) mutatja be 2005-ös pilótakettősét, más források szerint viszont már a május 23-án esedékes Monacói Nagydíjon megtörténik a prezentáció.