Vágólapra másolva!
Zsinórban hatodik konstruktőri világbajnoki cím ide, Schumacher-rekord oda, Jean Todt csapatfőnök szerint a Ferrari még éhes a sikerekre, s a hátralévő futamokat is meg akarja nyerni.

Michael Schumacher jött, látott, győzött, egyszersmind világcsúcsot döntött a Hungaroringen, s zsinórban hatodik, összességében 14. konstruktőri világbajnoki címéhez segítette a Ferrarit. Döbbenetes fölényben volt a maranellói alakulat Mogyoródon, tükörsimán gyűjtötte be 68. kettős győzelmét. "Tudtuk előre, hogy versenyképesek lehetünk a Magyar Nagydíjon, s erről már a pénteki szabadedzéseken meggyőzödtünk" - mondta Jean Todt csapatfőnök, aki még nem szándékozik elégedetten hátradőlni.

"Oké, hogy most minden összejött, de ez nem jelenti azt, hogy Spában és Monzában is miénk lesz a győzelem. Minden futam új kihívást jelent, az ellenfelek is le akarnak majd győzni minket, de nekünk bizonyítanunk kell, hogy nem véletlenül lettünk a legjobbak" - filozofált Todt, aki bizonnyal azt szeretné, hogy az idény végén 17 futamgyőzelem szerepeljen csapata dicsőségtablóján. A francia cáfolta még azt a sajtópletykát is, amely szerint Barrichello érvényes szerződése ellenére a BAR-hoz szerződik, mint fogalmazott, röhögni lett volna kedve a sorokat olvasva.

A Ferrari mellesleg nemcsak a konstruktőri, hanem az egyéni világbajnoki címet is begyűjtötte vasárnap, hiszen már csak Rubens Barrichellónak van minimális esélye arra, hogy befogja Schumachert (ha a német két ponttal többet szerez Belgiumban, mint csapattársa, hetedszer is "aranyérmes".) Todt nem tesz különbséget versenyzői között, neki (állítólag...) mindegy, melyikük nyer, s Schumacher is hozta a kötelezőt, azaz udvarias nyilatkozatban beszélt esélyeiről. "Minél hamarabb meg akarom nyerni a világbajnokságot, mert Rubens még befoghat. Egy percig sem lazíthatok" - magyarázta komoly ábrázattal a hatszoros világbajnok, pedig ő is tudja, már zsebben a hetedik trófea.

"Remek érzés, hogy az egész motorsportvilág minket ünnepel, ez az egész csapat érdeme. Mindenkinek köszönet jár Maranellóban, számomra az újabb világbajnoki cím többet jelent, mint saját rekordom" - folytatta a német, aki elmondta ezredszer is, nem áll szándékában visszavonulni. Amíg nyer, versenyezni fog, még ha a szaksajtó folyamatosan unalomról papol is. "Amíg picinyke esélyem van, küzdeni fogok az első helyért" - fűzte hozzá a történethez Rubinho, akinek valójában a második hely megtartására kell összpontosítania.

Amelyet amúgy nagyon szeretne elrabolni tőle Jenson Button, akit lenyűgözött a Ferrari idei teljesítménye. "Szenzációs munkát végeztek 2004-ben" - áradozott az angol, akinek Williamshez szerződése még mindig téma Forma-1-es berkekben. "Megérdemelték a konstruktőri elsőséget, remélem, az FW27-essel majd legyőzhetem Michaelt." A Hungaroringen a rossz gumiválasztás (és a technika ördöge) miatt betliző McLaren skót pilótája, David Coulthard pesszimistább, szerinte "senki nem győzheti le őket, hacsak nem történik valami gikszer". Fernando Alonso is tisztában van vele, a Renault még nem érheti utol a vörös torpedókat, noha az eredeti célkitűzés ez volt.

Frank Williams az idény nagy vesztese, ismét alulmaradt csapata a Ferrarival szemben, így összességében már öttel kevesebb trófeával büszkélkedhet, mint Olaszország szeme fénye. "Boldog vagyok, hogy részese lehettem egy sporttörténeti sikernek, még akkor is, ha mi rosszul jöttünk ki belőle" - mutatott példát sportszerűségből a 62 esztendős főnök.

[origo]