Vágólapra másolva!
Michael Schumacher nyerte a német Az évszázad sportolója-választást, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Birgit Fischert és Steffi Grafot előzte meg.

Rengeteg trófeája mellé egy újabbat is a vitrinbe tehet Michael Schumacher, a Ferrari szinte verhetetlen versenyzője ezúttal a ZDF "vetélkedőjét" nyerte meg. A verseny "Legjobbjaink - Az évszázad sportolója" címen futott.

A csatorna nézői több mint százezer szavazattal kínálták meg a számlálóbiztosokat, Schumacher meggyőző fölénnyel lett első. Voksolni augusztus 29. és szeptember 30. között lehetett a huszadik és huszonegyedik század legjobbjaira, a ZDF a választás megkönnyítése végett egy kétszázas listát állított össze.

A csodaláda előtt ülők végül 548 sportolóra adtak le szavazatot, Schumacher mögött a kajakoslegenda Birgit Fischer lett a második, míg a teniszben mindent elérő, a Golden Slamet (a négy Grand Slam-torna és olimpia megnyerése egy évben) is teljesítő Steffi Graf a harmadik. A negyedik hely Franz Beckenbauernek, az ötödik Boris Beckernek jutott, de a szavazók nem feledkeztek el a kisebbik Schumacherről sem. Ralf a 44. helyen zárt, míg a Dakar-ralin első hölgyként diadalmaskodó Jutta Kleinschmidt 84.-nek futott be.