Vágólapra másolva!
A Forma-1-es BAR-istálló megtiltotta Anthony Davidsonnak, hogy tesztelje a Williams-BMW-t.

Valahogy nem tud kijönni egymással a BAR és a Williams. Előbb a Button-üggyel borzolta a két csapat a kedélyeket, most pedig Anthony Davidsonon kaptak össze: a nemrég a Honda 45 százalékos tulajdonába került alakulat megtiltotta tesztpilótájának, hogy a kék-fehérekkel teszteljen.

Davidson Nick Heidfeld és Antonio Pizzonia társaságában pályázott a Mark Webber mellett még üresen árválkodó ülésre, a BAR döntése értelmében azonban kétesélyessé vált a csata. "A Williams nem kínált korrekt feltételeket, semmilyen konkrétummal nem állt elő" - fakadt ki Geoff Willis technikai igazgató, aki David Richards csapatfőnök távozása óta koordinálja a csapat ügyeit (az utód Nick Fry még ismerkedik a háttérrel, bár vannak, akik szerint ő kavart most be).

"Anthony az egyik legértékesebb emberünk, hosszú távon számítunk rá, nem fogjuk csak úgy, minden garancia nélkül elengedni" - folytatta Willis. A hátteret ismerők szerint a BAR attól tart, ha Davidson esetleg szerződést kap, nem kapja vissza pilótáját 2006-ban, amikor is Jenson Button várhatóan visszatér Grove-ba. A Williams szerint viszont szó sincs efféle hátsó szándékról, a csapat szóvivője a BAR-ra kent mindent.

"Igenis kínáltunk konkrétumot, Anthonyt november 30-án próbáltuk volna ki Jerezben" - idézte a szóvivőt az AtlasF1. "Ha esetleg le is igazoltuk volna, csupán azzal a kitételellel marasztaltuk volna a 2006-os idényre is, ha a BAR nem tart igényt szolgálataira. Ennyi az egész, ezt szerződésbe is foglaltuk volna. Valójában kazalnyi feltételhez kötötték Brackleyben, hogy elengedjék Anthonyt, ez a hajó nem rajtunk ment el: a BAR a felelős az egész hercehurcáért."

Davidson szomorkodik, a német sajtó viszont már-már ünnepel. A lapok egytől egyig úgy értékelték a kialakult helyzetet, Heidfeld esélyei alaposan megnőttek a száguldó cirkuszban való maradásra. Az egyetlen bökkenő, hogy a Williams per pillanat Pizzoniát favorizálja.