Vágólapra másolva!
Az Autosport című magazin információja szerint eladják a Forma-1-es Jordan-istállót. A lap úgy tudja, hogy a csapatot Alexander Shnaider orosz üzletember vásárolja meg Eddie Jordantől.

Az Autosport szerint már hetek óta zajlanak a tárgyalások, sikerült is megegyezni, de a megállapodást még nem írták alá. A magazint úgy informálták, hogy a csapatnál Shnaider lenne a technikai igazgató, míg Eddie Jordan a kereskedelmi igazgatói tisztet töltené be.

Shnaider annak a MidlandF1-nek a feje, amely 2006-ban kíván csatlakozni a száguldó cirkuszhoz. Az istállónak új belépőként 48 millió dollárt kellene letennie a Nemzetközi Automobil Szövetség asztalára, 2008-ig nem számíthatna részesedésre a tévébevételekből, s a Forma-1-es bizottságnak is csak a harmadik évtől lehetne tagja, Shnaider a megszorító intézkedéseket régóta szeretné kikerülni valahogy.

Korábban a Jaguarral is szóba hozták az orosz üzletembert, a gárdát azonban végül a Red Bull vásárolta meg. A Jordanről legutóbb az a hír járta, hogy a Forma-3000-es Arden-istálló vezetője, Christian Horner vásárolta meg egy kínai befektetési társaság segítségével, Eddie Jordan azonban cáfolt. Most ugyanígy cselekedett. "Még tárgyalunk néhány befektetővel" - nyilatkozta Jordan. "Alexszel is beszéltem, de egyelőre nem dőlt el semmi. Keresek egy partnert, Alex ígéretes lehetőségnek tűnik, ennyi."

Elméletileg január 23-ig rendeződik a Jordan sorsa, amíg azonban nincs aláírt szerződés, bármi megtörténhet.