Vágólapra másolva!
A Williams-BMW a vasárnapi Belga Nagydíjon is Antonio Pizzoniát indítja a még mindig nem teljesen egészséges Nick Heidfeld helyett.

A német versenyző a múlt heti Olasz GP szombati, első szabadedzése után fejfájásra panaszkodott, miután az augusztus 26-i monzai tesztelésen balesetet szenvedett. Helyettese, a tesztpilóta Antonio Pizzonia nem okozott csalódást: az előkelő hetedik helyen végzett az olaszországi futamon, így aztán 25. születésnapján, vasárnap ismét ő lesz a Williams-BMW egyik pilótája.

Heidfeld marad svájci otthonában, ahol végleg kikúrálhatja agyrázkódását. "A szoros versenynaptár miatt a csapat úgy döntött, hogy a teljes gyógyulás érdekében Nick a következő futamon is pihenhet" - áll a Williams sajtóközleményében.

"Számunkra a legfontosabb Nick egészsége" - mondta már Sir Frank Williams csapatfőnök. "Még ha most úgy is néz ki, hogy a pénteki szabadedzésekig meggyógyul, a menetrend nem engedi meg számunkra, hogy halogassunk egy ilyen fontos döntést. Nicknek és a csapatnak is jobb, hogy már most kiderült, mi lesz hétvégén."

Ennek a bizonyos döntésnek taktikai okai is vannak, amennyiben ugyanis a Williams úgy dönt, hogy ismét Heidfeldet indítja, a németnek elsőként kellett volna teljesítenie mért kört a szombati időmérő edzésen. Ha pénteken lehetőséget kapott volna, de kiderül, hogy még mindig nem teljesen egészséges, a helyére újra beugró Pizzonia a szabályok szerint szintén első lett volna az időmérőn. A brazil viszont így biztosan 14.-ként próbálkozhat Spa-Francorchamps-ban.