Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve biztos benne, hogy jövőre Nick Heidfeld csapattársa lesz a BMW-nél, Peter Sauberrel ugyanis 2006 végéig kötött szerződést.

A BMW nemrég jelentette be hivatalosan, hogy hároméves szerződést kötött Nick Heidfelddel, a sajtóközleményben a "csapat első versenyzőjeként" írt a németről. Holott Jacques Villeneuve szerint Heidfeld csak második lehetett a sorban, a kanadai úgy véli, az ő helye biztos 2006-ra.

Peter Sauber, aki csapatát egy az egyben eladta a bajoroknak, 2006 végéig állapodott meg Villeneuve-vel, a BMW szerint azonban jogilag nem jelent teljes átmenetet a felvásárlás, így "nem feltétlenül kötelessége" figyelembe venni 1997 világbajnokának szerződését. Villeneuve ugyanakkor azt mondja, "betonbiztos" a pozíciója, s Buttonnal példálózott az F1 Racing újságírójának.

"Miért ne lenne biztos a helyem?" - elmélkedett Villeneuve. "Gondoljunk csak Jenson Buttonra, aki tavaly el akarta hagyni a BAR-t, de szerződése maradásra kényszerítette. Ezek a papírok igen nagy hatalommal bíró valamik."

A kanadai szerint amúgy sincs oka aggodalomra, hiszen saját bevallása szerint a BMW felől még nem érkezett olyan jelzés, amely személyének "nem kívánatosságára" utalt volna. "Már építem a kapcsolatokat dr. Mario Theissennel és a többi BMW-s fickóval, eddig senki sem mondta, hogy nem számítanak rám jövőre."