Vágólapra másolva!
A szponzori pénzek kiapadása miatt veszélybe került Patrick Frisesacher helye a Minardi-Cosworthnál, s hírügynökségi jelentés szerint az utódjelöltek közé tartozik az első magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt is.

Az osztrák pilóta valószínűsíthető lecseréléséről Paul Stoddart csapatfőnök beszélt. "Sajnos nem érkezett meg a beígért szponzori pénzek egy része, ezért nagy az esélye annak, hogy Patrick helyett más versenyző szerepel a következő futamon" - mondta az ausztrál üzletember.

Stoddart a jövő hét elejére jósolja a döntést: a Reuters úgy tudja, három versenyző jön szóba, Baumgartner mellett azonban a Jordan-Toyota holland tesztpilótája, Jos Doornbos szerepel még név szerint a jelentésben. A Minardinál stabil a szintén holland Christijan Albers helye. Baumgartner Zsolt tavaly éppen a faenzaiaknál szerepelt, Indianapolisban pontot is szerzett nyolcadik helyével.

Friesacher idén szinte az utolsó pillanatban "esett be" a Minardiba, miután a dán Nicolas Kiesa ugyancsak a szponzori pénzek hiánya miatt lemondott az indulásról. Az osztrák versenyző három pontot szerzett az Egyesült Államok Nagydíján, amikor a Michelin-abroncsokat használó csapatok bojkottja miatt csak hat pilóta körözött a pályán. A Reuters beszámolója szerint Friesacher esetében mintegy egy hónappal ezelőtt kezdődtek az anyagi gondok.

"Nem lepett meg Patrick esetleges távozásának a híre, ez sajnos már hetek óta benne volt a levegőben. Ami Paul Stoddart nyilatkozatát és az azzal kapcsolatos találgatásokat illeti, ahhoz egyelőre sok mindent nem akarok hozzáfűzni. Való igaz, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyok a Minardival, amelynek vendégeként ott voltam a Francia Nagydíjon is. A napokban többször beszéltem Paullal, valamint a csapat más vezetőivel is. Egyelőre nem szeretnék a dolgok elébe menni, csupán annyit mondhatok, hogy tartom magam korábbi álláspontomhoz, miszerint csak bizonyos feltételek teljesülése esetén kívánok visszatérni a Minardi csapatához" - mondta Baumgartner Zsolt.