Vágólapra másolva!
Robert Kubica súlyos balesete révén jutott ismét versenyzési lehetőséghez a Forma-1-ben Nick Heidfeld, aki komoly belső vívódások után hozta meg a döntést, hogy elfogadja a Lotus Renault GP ajánlatát, hiszen más balszerencséje hozta meg számára az újabb esélyt, amivel élni szeretne.

Forrás: Lotus Renault

Annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt még úgy tűnt, Heidfeld az idei versenyeken csupán nézőként vehet részt, a tél során végig komoly edzésmunkát végzett, mert nem akart lemondani a visszatérés lehetőségéről. "Nagyjából fél nap alatt megszoktam az autót és jól éreztem magam benne. A csapat is nagyban megkönnyítette a dolgomat, kedvesen fogadtak és rögtön jól együtt tudtunk dolgozni"- dicsérte a Renault embereit Nick Heidfeld.

"A maximumot akarom kihozni a jelenlegi helyzetből, minden más magától jön. Még az sem biztos, hogy egész szezonban versenyezhetek, de készen állok rá. Ez a lehetőség a semmiből jött, és az elején nem is volt könnyű dolgom, mert meg kellett barátkozni a tudattal, hogy Robert balesete révén jutottam a lehetőséghez"- folytatta a mönchengladbachi születésű pilóta.

Heidfeld a lelki dolgokat félretéve igyekszik az autó fejlesztésére koncentrálni, mivel a csapat komoly célokkal vág neki az idei évnek, az elvárásokat pedig csak növelték a teszteken elért jó eredmények. A harminchárom éves pilóta szerint ezek talán kissé túlzottak is lettek, mert a tesztek eredményeiből nem lehet pontos következtetéseket levonni.

"Annyi biztos, hogy a kiindulási alapok jók. Szombaton Barcelonában volt egy kis gond az autó egyensúlyával, ami váratlan volt, mert Jerezben nem volt baj ilyen téren. Kisebb problémák miatt nem tudtunk annyi kilométert megtenni, amennyit szerettünk volna"- magyarázta a legutóbbi teszt nehézségeit Heidfeld a Forma-1 hivatalos honlapjának nyilatkozva.

Az eddig 172 F1-es futamon rajthoz álló német nem feltétlenül ért egyet azokkal, akik szerint az enstone-i gárda idei autója kizárólag Kubica igényeinek megfelelően lett tervezve és építve. Úgy véli, csak akkor van esélyük felzárkózni az élmezőnyhöz, ha merész megoldásokat alkalmaznak, ami azonban magában hordozza a kudarc lehetőségét is.

A legtöbb csapathoz hasonlóan a Renault is komoly fejlesztéseket tervez bevetni az első futamon. Heidfeld szerint azonban csak Melbourne-ben lehet majd megmondani, mennyire sikerültek jól az újítások.