Vágólapra másolva!
Ross Brawnt, a Mercedes GP csapatfőnökét megnyugtatta a múlt heti barcelonai teszt, amelyet Michael Schumacher az eddigi legjobb idővel nyert meg.

Ugyan tavaly már hónapokkal a szezon vége előtt elkezdte a munkát a 2011-es autón a Mercedes GP, az első tesztek nem éppen azt mutatták, hogy versenyképes lesz a W02. Versenyszimulációk során egy-másfél másodperces hátrányban voltak, az utolsó, barcelonai teszten azonban új fejlesztési csomag debütált.

Ez rögtön beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igaz, hogy kevés üzemanyaggal, de Michael Schumacher az eddigi legjobb idővel nyerte a tesztet. Ross Brawn csapatfőnök elismerte, a múlt heti tarolás előtt voltak álmatlan éjszakái. "Ideges voltam az egy másodperces hátrány miatt" - fogalmazott Brawn.

"Akár eleget dolgoztunk, akár nem, egyelőre nehéz megmondani, valójában hol tartunk. Az utolsó tesztet megelőzően nehéz volt higgadtnak maradni, folyamatosan emlékeztetnem kellett a csapatot arra, hogy tartsuk magunkat a tervhez. Ilyen helyzetekben szinte kényszer, hogy tegyünk valamit, de ezzel csak pazarolnánk az erőforrásokat."

"Annyit mondhatok, hogy végre megtaláltuk a helyes egyensúlyt, az aerodinamikai csomagunk működik. Hogy Ausztráliában ott leszünk-e az élen, nem tudom" - mondta már Schumacher.