Vágólapra másolva!
Michael Schumacher nem zárja ki, hogy 2012 után is a Forma-1-ben marad. Motivációjával és egészségével nincs gond.

Michael Schumacher hároméves szerződést kötött a Mercedes GP-vel, a megállapodás 2012 végén jár le. Nem biztos, hogy ez a hétszeres világbajnok következő visszavonulásának időpontját is jelenti, Schumacher ugyanis nem zárja ki, hogy meghosszabbítja együttműködését a csapattal.

"Ha Michael szeretné és meg tudunk állapodni az anyagi feltételekről, 2013-ban is nálunk szerepelhet" - nyilatkozta Norbert Haug Mercedes-sportigazgató. Sabine Kehm, Schumacher menedzsere is úgy fogalmazott a német sajtónak, hogy mindkét fél nyitott a folytatásra. "Michael jól érzi magát a Mercedesnél, teljesen motivált és képes a folytatásra" - mondta Kehm.

Ugyan Schumacher már bőven a negyvenes éveit tapossa, a kor nem lehet számára akadály. "Michael fizikai állapota kifogástalan. Akár 50 éves korában is vezethet" - vélekedett a híres német orvos, Johannes Peil.

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino

Schumacher valószínűleg a Mercedes GP teljesítményétől teszi függővé a maradást, az utolsó barcelonai teszt eredményei biztatóak voltak. A német az eddigi legjobb idővel zárt az élen, a Mercedes részéről mindenki egyhangúan úgy nyilatkozott, hogy óriási lépést tett előre a gárda. "Favoritok nem vagyunk, ez még időbe telik" - hűtötte le ugyanakkor a kedélyeket Haug.