Vágólapra másolva!
Elmosta az eső a szezon előtti utolsó tesztnapot Barcelonában. Négy csapat öt versenyzője próbálta pályán tartani a járművét, de csak hárman futottak mért kört. Végül a Rosberg, Maldonado, Hamilton sorrend alakult ki.

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino
Schumacher nem tudott érdemi munkát végezni, mért idő nélkül zárta a napot

Hatalmas eső nehezítette meg a dolgát az utolsó barcelonai tesztnapját töltő négy csapatnak (Mercedes, Ferrari, McLaren, Williams). A pályán öt versenyző próbált meg érdemi munkát végezni: Nico Rosberg, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Pastor Maldonado.

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino
Hamilton 0,74 másodperccel volt lassabb Rosbergnél...

Egyvalaki azonban örült az esős időjárásnak, a száraz pályán nyújtott teljesítménye miatt sokat bírált új gumiszállító, a Pirelli. Az olasz gyár nedves pályán már gyűjtött korábban tapasztalatokat, de igazán esős körülmények között szombaton próbálgathatták a gumijaikat.

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino
...míg a venezuelai Maldonado 0,51 másodperccel

A teszt nagyon lassan indult be, a pilóták eleinte csak próbaköröket futottak. Végül a pénteki győző Schumacher és a kevés helyi szurkoló kedvence Alonso nem is teljesítettek valódi mért kört, hamar összecsomagoltak és hátrahagyták a fiatalokat.

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino
Az elmúlt két tesztnap után valamivel optimistábban várhatja a nyitányt a Mercedes

Jellemzően egyedül körözgetett a maradék három pilóta, csak az utolsó órában fordult elő, hogy egyszerre mindhárman a pályán voltak. A leggyorsabban a 35 kört teljesítő Rosberg úszott Barcelonában, második az újonc Maldonado (23 megtett mért kör), a harmadik pedig Hamilton lett (33 kör).

Forrás: REUTERS/Gustau Nacarino
Csalódottak lehettek Alonso hívei is

Egyikük sem lehet elégedett az elvégzett kevés munkával, javítani pedig már nem tudnak. A szombati teszt volt ugyanis az utolsó a március 27-ei szezonnyitó, az Ausztrál Nagydíj előtt.

Eredmények:

1, Nico Rosberg, Mercedes GP 1:43.817
2, Pastor Maldonado, Williams 1:44.333
3, Lewis Hamilton, McLaren 1:44.560