Vágólapra másolva!
A legendás spielbergi versenypálya átépítési munkálatai a közelmúltban értek véget, a héten pedig hivatalosan is átadják az immár Red Bull Ring nevet viselő egykori A1 Ringet.

Forrás: Red Bull/GEPA

Az osztrákok szerint a pálya készen áll arra, hogy 2003 után ismét fogadja a Forma-1 mezőnyét. A rekonstrukciós munkálatokat az energiaital.-gyártó vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz kezdeményezte és finanszírozta. Két szálloda, egy klubépület, hatalmas vezetéstechnikai centrum és egy gokartpálya is épült a magyar határtól nagyjából 200 kilométerre fekvő versenypálya mellé.

Mateschitz korábban sem titkolta célját, vagyis, hogy rövid időn belül ismét Forma-1-es futamokat rendezzenek a spielbergi pályán. Úgy tűnik, a tervet nem csak az istállók és a pilóták többsége, hanem Bernie Ecclestone is támogatja. A DTM már felvette naptárába a helyszínt, június 5-én itt rendezik az idei harmadik futamot.

A május 15-i (vasárnap), nagyszabású megnyitó ünnepségen természetesen részt vesz a Red Bull Racing két pilótája, Sebastian Vettel és Mark Webber, de a hírek szerint ott lesz Bernie Ecclestone is. Egy rövid verseny erejéig rajthoz áll majd Niki Lauda, Helmut Marko, Gerhard Berger és Adrian Newey is. A legnagyobb látványosság a régi Forma-1-es autók versenye lesz, de bemutatózni fog a Red Bull Racing és a Toro Rosso, ezen kívül lesznek kaszkadőrbemutatók, NASCAR-show és koncert is.

Forrás: Red Bull/GEPA

A Forma-1 jogtulajdonosa, Ecclestone az APA hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta: "Ausztria mindig is az egyik kedvenc helyszínem volt."

"Nagyon örülök, hogy a pálya ismét készen áll egy Forma-1-es verseny megrendezésére, a jövőjét illetően pedig minden lehetséges"- tette hozzá Ecclestone.

Forrás: Red Bull/GEPA

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a hétvégén épp arról beszélt, hogy az istállók szeretnék, ha minél több európai helyszínt hoznának vissza az új Concorde-szerződésben.