Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A világbajnok istálló az egyetlen az idei mezőnyben, melynek mind a két autója minden verseny minden körét teljesítette.

A német Auto Motor und Sport analízist készített az idei Forma-1-es autók megbízhatóságáról. Persze a statisztika nem tökéletes, mivel egy autó kiállását ütközés is okozhatja, nem csak műszaki hiba, mégis sokat elmond a végeredmény.

Ebből kiderül, hogy a Red Bull autói az összes, szám szerint 1362 versenykört teljesítették, ami százszázalékos eredménynek felel meg.

Ha a Red Bull továbbra is tartja a remek megbízhatósági mutatót, akkor ez lehet az első csapat a sportág történetében, amelynek mindkét autója minden kört teljesít egy egész szezonban.

Meglepetésre 96 százalékos eredménnyel a Force India végzett másodikként, amely McLaren-technikával és Mercedes motorral dolgozik.

Harmadik a Ferrari (93,4 százalék) , Massa és Alonso 89-cel kevesebb kört tett meg, mint a két Red Bull-pilóta, az olaszokat pedig szorosan követi a McLaren (92,6 százalék).

A McLarennel hajszálra egyforma eredményt produkált a Toro Rosso, őket a Renault, a Sauber, a Mercedes és a Virgin követi.

Csak tizedik a szebb napokat látott Williams, a sereghajtó pedig a Hispania és a Lotus, utóbbi autói a 22 idei rajtból nyolcszor nem értek célba.

Mindent egy helyen az Eb-ről