Vágólapra másolva!
Az F-1-es versenyzők egy része ismét a Magyar Nagydíj hivatalos afterpartiján ünnepelte a nyári szünet kezdetét: Szakon Jamamoto a DJ pultban aratott sikert, Nico Hülkenberg szemüvegben, Adrian Sutil anélkül hódított. Bruno Senna Kiss Ramónával melegedett össze.

Míg a csapatok lázasan dolgoztak a Magyar Nagydíjra felépített motorhome-ok lebontásán a Hungaroringen, a versenyzők számára már valóban elkezdődött a nyári szünet. Az előző évekhez hasonlóan sokan a futam hivatalos afterpartiján, a Symbolban hajnalig tartó bulival zárták a szezon első felét.

Jaime Alguersuari tavalyi fellépése után idén Sakon Jamamoto szolgáltatta a zenét, aki a keverőpult mellett egyelőre nagyobb sikereket ért el, mint a pályán - a Symbol alsó szintjén tomboló közönség imádta őt, egyesek szerint érdemes lenne feladnia amúgy is döcögő autóversenyzői pályafutását. A sikert azonban csak ideig-óráig élvezhette, miután abbahagyta a zenélést - őt Julia Carpenter váltotta a DJ pultban -, szinte észre sem vették, ami valószínűleg apró termetének és eddig felejthető Forma-1-es szereplésének egyaránt köszönhető.

Lényegesen nagyobb feltűnést keltett viszont Nico Hülkenberg, aki sokak meglepetésére vastag keretes fekete szemüvegben érkezett a buliba. Mint elmondta, nem csak divatból hordja a mostanában trendi kiegészítőt, valóban nem lát jól: a vezetéshez kontaktlencsét használ, azt azonban este már nem bírja a szeme, ezért váltott szemüvegre. Rajta nem lehetett nem észrevenni a változást; két éve GP2-es versenyzőként még ingben, megilletődött mosollyal ácsorgott ott, ahol most széles vigyorral, fekete bőrdzsekiben és hegyes orrú cipőben feszítve láthatólag élvezte a rá irányuló figyelmet. Fél 4 körül - miután barátaival szomorúan konstatálták, hogy elfogott a Jägermeister - végül taxit hívott, azt állítva, hogy az egyik nagy csapattal van fontos megbeszélése. Bár őszintén szólva ezt kicsit kétkedve fogadtuk, ha a napokban nagy bejelentésre kerülne sor, akkor mi előre szóltunk...

Forrás: Symbol Budapest
Jamamoto a DJ-pultnál

A Force India tesztpilótáját egyébként Adrian Sutil tartotta szemmel, aki átlagosan félóránként ellenőrizte, minden rendben van-e honfitársával. Sutil már mondhatni törzsvendégnek számít a Symbolban, az előző két évben is jelen volt, és szokásához híven csinos hölgykoszorúban töltötte az estét. A Force India egyébként testületileg kivonult az afterpartira, a csapatot Paul di Resta tette teljessé.

Forrás: Symbol Budapest
Sutil és a szemüveges Hülkenberg

Hiányzott viszont a két permanens bulizó, Lewis Hamilton és Nico Rosberg - azt nem tudni, hogy ezúttal rögtön a verseny után hazautaztak-e, vagy egyszerűen máshol töltötték az estét. Ott volt viszont helyettük Sergio Pérez és Bruno Senna. Utóbbi a Lotus Ladies Cupban versenyző Kiss Ramónával töltötte az este nagy részét, a körülöttük villogó vakuk ellenére látványosan ölelgették és puszilgatták egymást. A páros még egy hónappal ezelőtt ismerkedett össze a Hungaroringen, a Renault tesztpilótája már akkor elárulta, nagyon tetszik neki a szőke színésznő.

A Lotus Ladies Cup versenyzői mellett természetesen a magyar celebek apraja- nagyja sem hiányozhatott a buliról, bár Bódi Sylvinek, Lakatos Márknak, ifjabb Dévényinek, SP-nek és társaiknak ezúttal be kellett érniük a másodhegedűs szereppel a Forma-1-es versenyzők mellett.

Török Dorka