Vágólapra másolva!
A német versenyző a Szingapúri Nagydíjon térhet vissza, ha a londoni bíróság neki ad igazat.

Nick Heidfeld a londoni bíróságon beperelte a Renault-t, mert úgy véli, a csapatnak nem volt joga ahhoz, hogy lecserélje őt Bruno Sennára a Belga Nagydíjtól kezdve. A tárgyalásra a monzai verseny után, szeptember 19-én kerül sor - ha a bíróság Heidfeldnek ad igazat, a következő futamon, Szingapúrban térhet vissza a Renault pilótafülkéjébe.

Heidfeld Spában tömören így foglalta össze a helyzetet a Reuters-nek: "Érvényes szerződésem van, vezetni akarok. Én vagyok az egyik versenyzőjük, ezért is utaztam el ide." Andre Theuerzeit, a német menedzsere reméli, hogy támogatottja visszakapja állását: "Csalódott vagyok, hogy egy másik pilótát ültettek Nick helyére, ugyanakkor bízom benne, hogy sikerül a csapatot rávenni egy megfelelő egyezségre. Azt reméljük, hogy Szingapúrtól kezdve ismét Nick vezetheti az autót."

Heidfeld jogi képviselője, Dr. Stefan Seitz szerint az, hogy a korábbi egyeztetések során a Renault a bíróságtól engedélyt kapott az ideiglenes pilótacserére, nem változtat azon a tényen, hogy a németnek érvényes versenyzői szerződése van az alakulattal. "A csapat tisztán pénzügyi okokból vitatja ezt az álláspontot, de mi addig nem nyugszunk, amíg Nick vissza nem kapja az őt jogilag is megillető helyet" - mondta Seitz.

A Heidfeld helyére szerződtetett Bruno Senna számára nem sikerült jól a bemutatkozás, a Belga Nagydíj első szabadedzésén a vizes pályán megpördült és a gumifalnak csapta a Renault-t.