Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher és további Forma-1-es pilóták döbbenettel értesültek a brit autóversenyző, Dan Wheldon halálhíréről.

A 33 éves szigetországi pilóta, az IndyCar bajnokság egyszeres és az Indy500 futam kétszeres győztese vasárnap, a Las Vegasban tartott versenyen szenvedett végzetes balesetet. Az IndyCar-szériában ez volt az első haláleset Paul Dana 2006-os tragédiája óta. A 2,4 km-es Las Vegas-i ovális pályán az autók a 360 km/órás sebességet is elérik.

A brit pilótát a Forma-1 paddockban is jól ismerték.

"Mindenkinek azt mondjuk, hogy az autósport manapság már biztonságos, senki nem halhat meg, de ezek szerint ez egyelőre csak vágyálom" - fogalmazott honlapján Michael Schumacher, hozzátéve, hogy amikor meghallotta, mi történt, a sokktól szóhoz sem jutott.

"Nyugodj békében, Dan" - írta Twitter-csatornáján Mark Webber. "Emlékszem a korai napjainkra Nagy-Britanniában az 1995/96-os szezonban. Hiányzol" - tette hozzá az ausztrál.

Anthony Davidson, a Super Aguri egykori pilótája így nyilatkozott: "Sok versenyt töltöttem el úgy, hogy megpróbáltam utolérni Danielt, együtt nőttünk fel, és együtt versenyeztünk. Teljesen lelombozódtam a szomorú hír hallatán."

Forrás: AFP

"Ez egy kegyetlen sport" - írta Martin Brundle egykori versenyző, jelenleg a BBC szakkommentátora.

"Nem tudom elképzelni, hogy most min megy át a családja, gondolatban velük vagyok ezekben a nehéz időkben" - mondta Jenson Button. "Sok szép emlékem van a vele való versenyzésről a 90-es évekből, igazi harcos volt. Elvesztettük sportunk egy legendáját, és egyben egy remek embert is" - mondta a McLaren versenyzője.

Forrás: AFP

Csapattársa, a szintén brit Lewis Hamilton is megrendült a halálhír hallatán: "Ez egy rendkívül szomorú nap. Dan volt az a versenyző, akit egész karrieremben követtem, gyakran az ő nyomában lépdeltem a brit motorsport lépcsőfokain. Ő egy különlegesen tehetséges versenyző volt. Britként nem csak hogy átment az Egyesült Államokba, de kétszer meg is nyerte az Indy500-at. Ő olyan fickó volt, aki inspirálta a többieket, olyan valaki, akire tisztelettel és csodálattal felnézett a többi versenyző. Tragikus ez a veszteség, hiszen olyan fiatal volt. Szívből együtt érzek a családjával és a barátaival ezekben a nehéz időkben."