Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok elárulta, rengeteg tehertől szabadult meg, miután vasárnap a Red Bull a konstruktőri vb-címet is megnyerte.

Sebastian Vettel győzelme Koreában Mark Webber harmadik helyével együtt elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Red Bull három versennyel a szezon vége előtt bebiztosítsa magának a konstruktőri világbajnoki címet.

"Úgy tűnik, az embereknek nagyon nehéz elképzelni, hogy ez az egész mit is jelent az egész csapatnak és az egész gyárnak" - mondta Vettel a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva. "Ez nem csak egy nagy lökést jelent a pálya mellett dolgozó tagoknak, ahol mindenki látja a különbséget. Sokkal több dolog történik a színfalak mögött: a csapat Milton Keynesben éjt nappallá téve dolgozik az év minden hónapján és napján. Ez nekik köszönhető; két olyan, versenyképes autót építettek nekünk a pályára, amelyeket képesek vagyunk a határon vezetni. Sok örömet okozott a versenyzés vasárnap, de nagy terhet vett le a vállamról, amikor áthaladtam a célvonalon."

Vettel szerint a csapat nem fog leereszteni a hátralévő három versenyre, az újabb győzelmek hajtják őket.

"Az emberek biztos azt feltételezik, hogy most hátradőlünk, és lazábban vesszük a dolgokat, de nekünk nem ez a megközelítésünk: azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk és a legjobbunkat nyújtsuk. És pontosan ezt sikerült eddig tenni. Volt esélyünk nyerni, és megtettük" - tette hozzá a kétszeres világbajnok német.

Közvetlenül a verseny után azt is elárulta, hogy marhaság volt a részéről az utolsó körben kockáztatni, hogy megfussa a verseny leggyorsabb körét.