Vágólapra másolva!
Szerinte minden jól ment a Lotus privát tesztjén. Kedden már teljesített időmérő-szimulációkat és egy 27 körös etapot is.

Kimi Räikkönen pozitív mérleget vont, miután kedden befejezte első tesztjét új csapatával, a Lotusszal a spanyolországi Valenciában. A két nap alatt összesen 171 kört, azaz mintegy 685 km-t tett meg.

"Minden jól ment ma, ez a két nap sokat segített nekem" - mondta. "Annak ellenére, hogy egy két évvel ezelőtti autót vezettem a Pirelli bemutatógumijain, rengeteget tanultam a csapatról és a mérnökökkel folyatott közös munkáról. Ezért Jerezben, az első hivatalos teszten már teljes egészében az új autóra koncentrálhatok majd. Nagyszerű érzés volt újra F1-es autóban ülni, ebből a szempontból teljesen pozitív élményeket szereztem."

A hétfői három után Räikkönen kedden már négy garnitúra gumit használt el, és a Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane is elégedett volt a teljesítményével.

"Ismét jó napot zártunk Kimivel Valenciában" - mondta. "Délelőtt a beállításokkal foglalkoztunk, különös tekintettel az első és hátsó kerékdőlésre. Délután nagyon kevés benzinnel időmérő-szimulációkat teljesítettünk két új szett gumin, majd egy 27 körös etap következett, aminek nagyon magas üzemanyagszinttel vágtunk neki."

Forrás: Lotus
Forrás: Lotus

"Kimi tegnap óta gyorsabb lett, amire számítottunk is, s lebonyolítottunk vele számos rajtot, bokszkiállást és kuplungolás-szimulációt. Valójában még a tervezettnél korábban is fejeztük be a programunkat. Összességében eredményes és hasznos két napon vagyunk túl."