Vágólapra másolva!
A váltócsere miatt csak a tizedik helyről induló Kimi Räikkönen úgy érzi, egy hibátlan körrel akár a McLareneket is megelőzhette volna a malajziai időmérőn. Romain Grosjean pályafutása első pontjait szeretné megszerezni.

A Lotus a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén is bebizonyította, hogy számolni kell velük az idei szezonban: a múlt hétvégén már a Q1 után búcsúzó Kimi Räikkönen ezúttal az ötödik legjobb időt autózta, Romain Grosjean pedig a hetedik helyen végzett. A finn ennek ellenére csak a tizedik helyről rajtolhat, mivel autójában a második szabadedzés után váltót kellett cserélni. Räikkönen nem teljesen elégedett a mért körével, szerinte többet is ki lehetett volna hozni a Lotusból.

"Sajnos a leggyorsabb körömben vétettem néhány hibát, amivel veszítettem pár tizedet. Enélkül akár a pole pozícióra is lehetett volna esélyünk. A 9-es kanyar kijáratánál kicsit oldalra csúszott az autóm, ezzel is időt veszítettünk, de néha megtörténik az ilyesmi"- magyarázta a finn, aki így is csak két és fél tizeddel maradt el Lewis Hamiltontól. "A tegnapi KERS-problémáim nem ismétlődtek meg: pontosan úgy működött, ahogy kellett, ez jó érzés volt. Kár, hogy a büntetés miatt hátrébbról indulok, de legalább az autó jól működik."

A csapattársa büntetése miatt a hatodik helyről induló Grosjean reméli, hogy a futam jobban alakul számára, mint Ausztráliában, ahol a harmadik rajthely megszerzése után már a második körben kiesett. "Érdekes lesz a holnapi verseny, remélhetőleg tudunk javítani a helyezésünkön. Minden lehetséges - ezen a pályán soha nem tudhatjuk, milyen lesz az időjárás, de a tempónk nem marad el túlságosan az élmezőnytől, és hosszú lesz a verseny" - nyilatkozta. "Nagyszerű lenne, ha a legjobb öt között tudnánk végezni. A legfontosabb azonban az, hogy megszerezzem az első pontjaimat."

A Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane is bizakodó, szerinte az autó jól viselkedik a malajziai hőségben. "Az adatokat elnézve jó futamra számíthatunk. Ilyen körülmények között is jól bánunk a gumikkal, a beállításainkkal pedig mindkét versenyzőnk elégedett. Ha az időjárás lehetővé teszi, pontszerzésre számíthatunk tőlük" - mondta.