Vágólapra másolva!
Felfedeztek egy olajszivárgást, a váltót kivették, betették, aztán találtak egy újabb hibát. Hamilton viszont mindent vitt az első montreali edzésnapon.

Felemás első edzésnapot zárt a McLaren Kanadában: míg Lewis Hamilton délelőtt és délután is simán megszerezte a vezetést, Jenson Button különféle műszaki problémák miatt egész nap csak 26 kört tudott megtenni.

"A délelőtti edzésen olajszivárgást fedeztünk fel az autómon, ezért a szerelőknek ki kellett venniük, majd vissza kellett tenniük a sebességváltót. Utána azonban egy újabb hibát találtunk, ezért megint ki kellett venniük és vissza kellett tenniük!" - mondta Button. "Nagyszerű munkát végeztek, de így sem tudtunk magas üzemanyagszinttel körözni vagy a beállításokkal kapcsolatos feladatokkal foglalkozni, mert muszáj volt azért kimennünk a pályára, hogy lezavarhassunk néhány kört."

"Mindenesetre nem aggódom: az autóm jól működött, és Lewis egész nap gyors volt, úgyhogy holnapra rengeteg információnk van."

Button délelőtt a 10., délután a 9. helyen végzett, Hamilton viszont fölényesen uralta a pályát, még ha a második edzésen alig 54 ezredet is vert a 2. helyezett Fernando Alonsóra.

Forrás: McLaren

"Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy kezdődött a hétvége: örülök, hogy az eső egyik edzésen sem eredt el, és egy csomó jó beállítási változtatást kipróbáltunk" - mondta. "Ezen a pályán nagyszerű vezetni - száz százalékos elszántságra van szükség rajta, ezért sok múlik a versenyzőkön. Felnagyítja köztük a különbségeket."

"Ma, habár az opciós (szuperlágy) gumik egy kicsit gyorsabbak voltak, inkább az elsődlegeseket (a lágyakat) részesítettük előnyben."

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke megjegyezte, hogy Hamilton tempója nemcsak a rövid, hanem a hosszú etapokon is meggyőző volt.