Vágólapra másolva!
A csapat vezérigazgatója szerint Sergio Pérez kanadai dobogós helyezésével a Sauber bebizonyította, hogy a Maláj Nagydíjon szerzett második helyük sem a véletlen műve volt.

Sergio Pérez gumikímélő versenyzésének és egykiállásos stratégiájának köszönhetően idei második dobogós helyezését szerezte meg a Kanadai Nagydíjon. A Saubernek nagy szüksége volt az újabb sikerre, hiszen az idény második futamán, Malajziában szerzett második hely óta nem tudtak hasonló eredményt elérni, ezért sokan úgy gondolták, csak egyszer véletlenül képesek a kiugró teljesítményre.

A Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn elárulta, megkönnyebbülést jelent a csapat számára, hogy nagyszerű formájukat ismét egy jó eredménnyel tudták bizonyítani. Szerinte a kanadai dobogó ezért még nagyobb jelentőséggel bír, mint a szepangi. "Mindenki azt mondogatta, hogy az autó gyors és versenyképes, de ezt nem tudtuk hatékonyan kihasználni, és pontokra váltani" - idézi őt az Autosport.

"Egy ilyen eredmény viszont megmutatja, hogy a malajzia dobogó nem csak egyszeri, véletlen teljesítmény volt, amit a körülményeknek köszönhettünk, hanem tényleg versenyképesek vagyunk" - utalt a félig esős szepangi futamra.

Pérez a Malajziai Nagydíj óta egyszer sem tudott pontot szerezni, és a kanadai hétvégéje sem indult jól, az időmérőn csak a 15. lett. Harmadik helyét a stratégiájának köszönhette, és annak, hogy a Sauber kíméletesebben bánt a gumikkal, mint a futam végén visszaeső Sebastian Vettel és Fernando Alonso. Kaltenborn szerint azonban nem csak a gumikon múlt az eredmény.

"Mindannyian tudjuk, hogy idén nagyon fontos a gumikkal való bánásmód, de szerintem nem kéne ennyire leegyszerűsíteni a helyzetet" - vélekedett. "Nyilvánvaló, hogy ütőképes az autónk, és a csapat nagyszerű stratégiát választott, aminek sikerességéhez a gumikon kívül sok más tényező is hozzájárult. Sergio fantasztikusan vezetett, és a kerékcserét végző srácok is nagyszerűek voltak, pedig a bokszkiállások az utóbbi időben nem tartoztak az erősségeink közé."