Vágólapra másolva!
A legendás versenypálya szerződését három évvel meghosszabbították. Lehet, hogy ezzel meghiúsul a Francia Nagydíj visszatérése.  

Újabb három évre rendeződött a Belga Nagydíj helyzete, amelyet a legendás Spa-Francorchamps pályán tartanak. A helyszín nagyon népszerű a versenyzők körében a lendületes kanyarok és a nagy szintkülönbségek miatt, azonban a verseny hosszú távú sorsa régóta bizonytalan a finanszírozási nehézségek miatt.

A pálya az új szerződés értelmében 2015-ig biztosan része lesz a versenynaptárnak - erről Jean-Claude Marcourt, Vallónia tartományának gazdasági minisztere számolt be a helyi RTBF csatornának, miután megkötötték a megállapodást Bernie Ecclestone-nal.

Az év első részében jól haladtak az előkészületek a Francia Nagydíj visszahozására, azonban az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy megakadt a folyamat, mivel Franciaország új elnöke, Francois Hollande nem támogatja a versenyt annyira, mint elődje, Nicolas Sarkozy, és emiatt még nem következett be a hivatalos megállapodás. Az eredeti tervek szerint a Paul Ricard-i pálya kétévente rendezne futamot 2013 és 2021 között, és a köztes években Spa fogadná a Forma-1-et, de utóbbi szerződése átírhat mindent.

Marcourt elmondta, nem zárkóztak el a pályák évenkénti váltásának ötletétől, viszont szerinte a franciák nem igazán járultak hozzá a megvalósításhoz. "Fontolóra vettük francia barátaink kérését, de sajnos, vagy szerencsére, nem tettek gyakorlati lépéseket a terv érdekében, ezért úgy döntöttünk, hogy aláírunk további három évre" - mondta.