Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj időmérője előtt háromnegyed órával Gyulay Zsolt és Bernie Ecclestone avatták fel a nemrég elhunyt sportmenedzser emléktábláját a Hungaroring főépületén.

Az összes versenyző és több csapatfőnök - köztük a ferraris Stefano Domenicali, a Red Bull-os Christian Horner, a lotusos Eric Boullier, valamint a mercedeses Ross Brawn - részt vett a nemrég elhunyt sportmenedzser, Frank Tamás emléktáblájának avatásán, amelyre szombaton, háromnegyed órával a Magyar Nagydíj időmérőjének kezdete előtt került sor a Hungaroringen.

A táblát, amit a pálya főépületének falán helyeztek el, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, valamint a Frankkal közismerten jó viszonyban lévő Bernie Ecclestone avatta fel, sőt emlékezésképpen szólt róla néhány szót a háromszoros világbajnok Niki Lauda is.

"Azt hiszem, mindannyian ismertük és szerettük Tamást. Azokból a korlátozott lehetőségekből, amelyek itt a rendelkezésére álltak, a pálya nagyon szép munkát végzett" - mondta Ecclestone. "Nagyon büszke vagyok, mert 1986-ban, a vasfüggöny mögött én indítottam útjára ezt a versenyt. Akkoriban nem volt itt igazán egyszerű a helyzet. Amikor Tamás és partnere, Peter (Gerstl) átvették az ügyeket, igazán jól kezdtek menni a dolgok. Tamás, nagyon köszönöm."

Fotó: Farkas Péter [origo]

Lauda azt állította, "sokkolta" Frank halálának híre, amelyről Ecclestone értesítette telefonon. "Mégpedig azért, mert soha nem találkoztam olyan emberrel, aki annyira segítőkész és barátságos volt, mint Tamás" - mondta. "Soha nem gurult dühbe, csak másokért létezett. Tamás számomra mindig élni fog."

Fotó: Farkas Péter [origo]

A márvány emléktábla szerint Frank, aki 65 évesen halt meg, "ott élhetett, amiről álmodott - és ott álmodhat, ahol élt." A személyes hangvételű üzenet folytatása úgy szól, "itt maradtál a célegyenesben, a bukóterekben, minden rázókőben és szegélyben, a toronyban - és ahol mindig lenni szerettél, talán csak nem tudtad, a szívünkben."