Vágólapra másolva!
A McLaren esőben reménytelenül küszködött a gumikkal az időmérőn, de szárazon harapós, ezért Hamilton és Button is bizakodva várja a Német Nagydíjat.

Jenson Button és Lewis Hamilton csak a 6. illetve 7. rajtkockából vághatnak neki a vasárnapi Német Nagydíjnak, mégis bíznak a jó szereplésben, hiszen a McLaren csak az időmérő esős szakaszában nem volt gyors, és a versenyre száraz időt jósolnak.

Button a Q1-ből csak 14. helyen jutott tovább, de a Q2-ben, az intermediate gumikon 5. lett, s végül idén először győzte le csapattársát a rajtpozíciókért folytatott küzdelemben. "Ma nem tudtuk munkára fogni a gumikat - nem sikerült eléggé felmelegítenünk őket" - ismerte el. "Amikor hidegek, nem lehet érezni a határaikat, és nem lehet keményen fékezni sem, mert blokkolnak tőle a kerekek. Ezzel a problémával már küzdünk néhány verseny óta, muszáj lesz fejlődnünk ezen a téren."

"Ugyanakkor pozitívum, hogy az autónk száraz pályán gyorsnak tűnik, a jelek szerint előreléptünk a hétvégén bevetett fejlesztéseinkkel."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

A 100. nagydíjára készülő Hamilton a Q2-t tekintélyes, 6 tizedmásodperces előnnyel nyerte meg a mercedeses Michael Schumacher előtt, a Q3-ban viszont, amikor már az esőgumikra volt szükség, nem tudta végig tartani a lépést az éllovasokkal. Valójában éppúgy 8. lett, mint két hete Silverstone-ban, de Mark Webber váltócsere miatti büntetése révén előrelépett egy helyet a rajtrácson.

Úgy vélte, ha maradt volna még egy köre a folyamatosan száradó pályán, előrébb végezhetett volna. "Nem értem, a többiek hogyan gyorsultak fel ennyire, amikor a Q3 végén kicsit szárazabb lett az aszfalt" - mondta. "Holnap azonban kedvezőbb helyzetben leszünk: bár nem rajtolunk túl jó helyről, az autónk szárazon kétségkívül erősebbnek tűnik, s mivel száraz időt jósolnak, szerintem eredményes versenyünk lehet."

"Vasárnapra az a tervem, hogy hátulról mindenkit levadászok. Hockenheimben nagyszerű az a hosszú DRS-zóna a hátsó egyenesben - remélhetőleg Jenson és én sokat fogunk előzni ott!"