Vágólapra másolva!
A korábbi háromszoros világbajnok szerint Fernando Alonsónak is nagy szerepe van abban, hogy a gyengébb szezonkezdet után jelentősen javult a Ferrari formája.

Fernando Alonso idei teljesítményét már számos egykori világbajnok magasztalta, ezúttal Sir Jackie Stewart volt a soros. 1969, 1971 és 1973 legjobbja elárulta, lenyűgözi a spanyol idei formája, hiszen a gyengén sikerült téli tesztek után az idény elején szinte senki nem tartotta világbajnoki esélyesnek a Ferrarit. Alonso ennek ellenére a legtöbbet hozta ki a lehetőségeiből, és a változó erőviszonyokat kihasználva tizenegy futam után 40 ponttal vezeti a világbajnokságot.

"Úgy gondolom, Alonso nélkül komoly nehézségekkel küszködne a Ferrari" - nyilatkozta Stewart James Allen blogjának. "Ő az, aki motiválja a csapatot." Szerinte az sem véletlen, hogy a Ferrari formája folyamatosan javult az idénynyitó óta, és a szezon feléhez közeledve már önerőből is képesek voltak futamokat nyerni. "Ehhez Alonso is sokat hozzátett" - mondta, majd kifejtette, a spanyol minek köszönheti idei fölényét.

"Mentálisan ő a legfelkészültebb" - jelentette ki. "Nagyon érett, nyert már két világbajnokságot és 30 futamot. A szavának súlya van, és az eredményeket is folyamatosan szállítja. Mindegy, hogy száraz vagy vizes pályán zajlik a verseny, Fernando mindig hihetetlenül jól vezet. Nagyon tisztelem őt."