Vágólapra másolva!
Az időmérőn eddig gyengélkedő Saubernél nem számítottak rá, hogy Spában mindkét versenyzőjük a legjobb öt között végez. Kamui Kobajasi első dobogós helyezésére tör.

Idei legjobb időmérőjén van túl a Sauber Belgiumban: Kamui Kobajasi pályafutása során először az első sorból indulhat, Sergio Pérez pedig az ötödik rajthelyet szerezte meg, de Pastor Maldonado büntetése miatt egy pozíciót előreléphet. A csapat jó eredmény reményében várta a Belga Nagydíjat, de elsősorban a versenytempójukban bíztak, hiszen az idény során sokszor éppen az időmérőn kerültek lépéshátrányba.

"Optimistán érkeztünk ide, de arra nem számítottunk, hogy a második és az ötödik helyet szerezzük meg az időmérőn. Már korábban is voltak jó versenyeink, csak az időmérő volt a gyenge pontunk. A srácok nagyszerű munkát végeztek, így ezen a területen is javulni tudtunk" - magyarázta a boldog Kobajasi az időmérő után, majd hozzátette, a délelőtti szabadedzés után már tudták, hogy Spában megnehezíthetik az élcsapatok dolgát.

A japán azonban nem bízza el magát, tisztában van vele, hogy holnap nehéz dolga lesz, ha meg akarja szerezni pályafutása első dobogós helyezését. Pérez idén már kétszer is felállhatott a pódiumra, Kobajasi legjobb eredménye pedig a Hockenheimben elért negyedik hely. "A dobogót kell megcéloznunk, de még sokat kell dolgoznunk azért, hogy ezt elérjük. Megfelelően kell bánnunk a gumikkal, jó stratégiát kell választanunk, és a legkisebb hibát sem engedhetjük meg magunknak."

Forrás: Sauber

Pérez a helyezésével elégedett, az időeredményével viszont nem, több mint három tizedet kapott csapattársától. "A Q3-ban futott utolsó köröm nem volt tökéletes. Úgy éreztem, másképp viselkedik az autóm, mint a délelőtti edzésen. Jól kell rajtolnom, utána pedig fel kell vennem a harcot az előttem lévőkkel - tudom, hogy az autóm képes rá. Egyértelműen a dobogós helyezés a célom" - jelentette ki.

A csapat vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn is izgatottan várja a versenyt, hiszen végre nem kell bánkódniuk az időmérő miatt. "Nagyszerű, hogy a szünet után ilyen erős formában tértünk vissza. Már korábban is láttuk, milyen lehetőségek rejlenek az autónkban: mindig azt mondtuk, hogy többre is képesek lennénk, ha jobb helyről kezdhetnénk meg a versenyt. Most jó pozícióból indulhatunk, és remélem, holnap is hasonló teljesítményt nyújtunk."