Vágólapra másolva!
Bár a Japán Nagydíjat saját hibája miatt kellett feladnia, a McLaren nem aggódik a mexikói tapasztalatlansága miatt. A Sauber már hozzászokott Pérez hibáihoz.

Sokak számára meglepő volt, amikor a McLaren Sergio Pérezt nevezte meg a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton utódjaként. Bár a fiatal mexikói kiugró eredményekre volt képes az idény során (három futamon a dobogóra is felállhatott), több alkalommal is versenyzői hibák miatt maradt le a jobb eredményektől. Erre legutóbb a múlt heti Japán Nagydíjon láthattunk példát: éppen Hamilton próbálta megelőzni, azonban túl sokat vállalt, és a kavicságyban ért véget a versenye.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban nem aggódik amiatt, hogy a 22 éves versenyző jövőre megnehezítheti a csapat dolgát. "Szerintem elég lelkesen versenyzett" - nyilatkozta Pérez szuzukai teljesítményéről. "Az első előzési kísérlete egész jó volt - a második már kevésbé."

Forrás: Sauber

"Egy olyan versenyzőről beszélünk, aki harcolni akar a pályán, és szereti a kihívásokat - egy csiszolatlan gyémánt van a kezünkben. Érdekes kihívást jelent majd" - nyilatkozta a Forma-1-ben második idényét töltő versenyzőről. Pérez jelenlegi, sauberes főnökei azt állítják, már hozzászoktak ahhoz, hogy tapasztalatlansága miatt néha fontos pontokat dob el.

"Tudjuk róla, hogy olyan ember, akit az érzelmei vezérelnek, ráadásul nincs túl sok tapasztalata" - nyilatkozta a Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn. "Egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező fiatal versenyző esetében a hibák is hozzátartoznak az összképhez. Ezt el kell fogadnunk, és meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni belőle."

Pérez a bajnokságban jelenleg a 10. helyen áll, 16 ponttal megelőzve csapattársát, az időmérőkön általában jobb teljesítményt nyújtó Kamui Kobajasit.