Vágólapra másolva!
Vijay Mallya légitársaságának, a Kingfishernek annyi kiegyenlítetlen számlája van a hiderabadi repülőtér felé, hogy a céget beperelték, de a képviselői nem jelentek meg a bíróság előtt.

2005-ös megalapítása óta veszteséges a Kingfisher légitársaság, melynek tulajdonosa a Forma-1-ben szereplő Force India alapítója is. Vijay Mallya cégének adóssága a hírek szerint mára meghaladta az egymilliárd dollárt, és emiatt állítólag az F1-es versenyzők, Paul di Resta és Nico Hülkenberg sem kapják meg a fizetésüket .

Az indiai hiderabadi nemzetközi repülőtérnek nagyjából kétmillió dollárnyi repülőtér-használati díjjal tartozik a Kingfisher, s mivel egyetlen képviselőjük sem jelent meg az ügy rendezésére tartott bírósági tárgyaláson, elfogatóparancsot adtak ki Mallya és több másik vezető ellen. Letartóztatásuk esetén ráadásul nem lenne lehetőségük óvadék ellenében szabadulni sem. Az AFP hírügynökség úgy tudja, a városi rendőrség még nem kapta meg a parancsot.

Az ügy azért különösen kényes Mallya számára, mert a most hétvégén zajló Koreai Nagydíj után pont Indiába látogat a mezőny október végén.

Forrás: Force India

A második legnagyobb indiai légitársaság repülőgépei október eleje óta nem közlekednek, mivel a hónapok óta fizetés nélkül élő dolgozók sztrájkba léptek. A Kingfishernek október 20-ig beszámolót kell készítenie az indiai polgári légiközlekedési hivatal számára, különben elveszíthetik a működési engedélyüket.