Vágólapra másolva!
Az indai pálya azonnal elnyerte Kimi Räikkönen tetszését, aki úgy érzi, még a McLarennél is gyorsabbak lehetnek a hétvégén. A Lotus remekül teljesít a lágy gumikon.

A Forma-1-be idén visszatérő Kimi Räikkönen először vesz részt a tavaly bemutatkozó Indiai Nagydíjon, és a pálya azonnal elnyerte a tetszését. "Könnyebben megtanultam, mint a koreait, nem olyan technikás, ennek ellenére jó. Mindig remek érzés új helyre érkezni, amilyen ez a mostani is - már hosszú évek óta versenyzek, és az ember mindig ugyanazokra a helyekre megy, szóval jó, ha érkezik egy új pálya" - mondta.

A finn versenyző úgy érzi, közel járnak ahhoz, hogy kihozzák az autójukból a maximumot, amivel ismét beférkőzhetnének az élcsapatok közé. "Természetesen remélem, hogy gyorsabbak vagyunk a McLarennél" - mondta, miután a második szabadedzésen sikerült megelőznie Lewis Hamitont és Jenson Buttont.

Ez részben annak köszönhető, hogy a Lotus nagyon jól muzsikált a lágyabb gumikon, amelyek Alan Permane vezető versenymérnök elmondása szerint alacsony és magas üzemanyagszint mellett is különösen fekszenek az autójuknak.

Forrás: AFP

Räikkönen alatt jól muzsikált a Lotus

A csapat másik kocsiját vezető Romain Grosjean ennek ellenére nem volt ennyire elégedett, ő csak a 15. és a 9. helyet szerezte meg. "Nagyon nehéz volt megtalálni a megfelelő beállításokat, mivel a pálya állapota folyamatosan javult a nap folyamán: a reggeli nulla tapadás a délután folyamán sokkal jobb lett" - magyarázta a francia.

A csapat egy sor újítást is kipróbált a pénteki edzésnapon, amelyek egy része már azonnal bevethető. "A délelőtti edzést az új első szárny és néhány új diffúzor-elem értékelésével töltöttük - az utóbbiakat még tovább kell vizsgálnunk, az új szárny azonban jónak tűnik, így mindkét autóra felszereljük a hétvége hátralévő részében" - tette hozzá Permane.