Vágólapra másolva!
Menedzsere szerint még korai lenne eldönteni, mihez kezd Michael Schumacher 2013-ban. A Sauber vezérigazgatója nem biztos benne, hogy a hétszeres világbajnok számára vonzó lehet egy kisebb csapat ajánlata.

Michael Schumacher egyelőre nem döntötte el, mihez kezd azután, hogy a 2012-es idény végén távoznia kell jelenlegi csapatától, a Mercedestől. A 43 éves német három évnyi kihagyás után, 2010-ben tért vissza a Forma-1-be, az elmúlt három szezon azonban nem úgy alakult számára, ahogy tervezte: mindössze egy dobogós helyezést szerzett, és csapattársa, Nico Rosberg az esetek többségében gyorsabbnak bizonyult nála. A hétszeres világbajnok ennek ellenére kacérkodik a folytatással, bár azt egyelőre nem tudni, melyik csapatnál kaphatna lehetőséget.

Mivel a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére Sergio Pérezt szerződtette a McLaren, a Saubernél egy hely mindenképpen megüresedik, és az sem zárható ki, hogy a csapat Kamui Kobajasitól is megválik. Az F1-es sajtó így logikus folytatásnak tartaná, ha Schumacher a svájciakhoz szerződne, a találgatásoknak ráadásul valóságalapot ad, hogy a német menedzsere, Sabine Kehm Szingapúrban hosszasan elbeszélgetett Peter Sauberrel. Schumacher egyébként Forma-1-es debütálása előtt már dolgozott együtt Sauberrel a sportautó-világbajnokságban.

A svájciak vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn nem tagadta, hogy érdeklődnek Schumacher iránt, de azt nem tudta megmondani, lát-e reális esélyt a megállapodásra. "Természetesen jól hangzik ez az elképzelés, és ha egy hétszeres világbajnok elérhető a pilótapiacon, akkor el kell gondolkoznunk a szerződtetésén" - nyilatkozta a Bildnek. "De nem szabad elfelejtenünk, hogy Michael eddig csak nagy, gyári csapatoknál versenyzett - minket össze sem lehet velük hasonlítani."

Forrás: Mercedes

Kehm egyelőre nem hajlandó elárulni, mi lesz Schumacher sorsa, szerinte még bőven van idő a döntés meghozatalára. Ha azonban minden idők legsikeresebb versenyzője nem szeretne visszavonulni, hamar fel kell venniük a kapcsolatot más istállókkal, hiszen állítólag a Mercedestől is azért kell távoznia, mert nem tudott időben dönteni. "Michael nincs híján lehetőségeknek, de még túl korán van ahhoz, hogy konkrétumokról beszéljünk" - jelentette ki Kehm.

Schumacher korábbi menedzsere, Willi Weber szerint az lenne a megfelelő megoldás, ha a német visszatérne egykori munkaadójához, a Ferrarihoz, hiszen az olaszok valószínűleg úgyis Felipe Massa helyettesét keresik. Bár erre rendkívül kicsi az esély, Weber megpróbálná tető alá hozni a szerződést. "Ha még mindig én lennék Michael menedzsere, azonnal autóba ülnék, és beszélnék Luca di Montezemolóval Maranellóban."

Az Autosport az sem tartja lehetetlennek, hogy Schumacher a Williamshez szerződjön a kissé alulteljesítő Bruno Senna helyére. Pastor Maldonado helye biztosnak tűnik a grove-i istállónál, mivel gyors, győzelmet is szerzett már, és a venezuelai állami olajtársaság dollármillióit is hozza a csapathoz. Schumachernek így a finn tesztpilótával, Valtteri Bottasszal kellene megküzdenie az ülésért, akit a Williams csapatban a leggyorsabbnak tartanak a három pilóta közül.

A Saubernél egyébként közölték, hogy a hétvégi Japán Nagydíjig nem várható bejelentés a 2013-as pilótafelállásról, ahogy valószínűleg Schumacher döntésére is heteket kell még várni.