Vágólapra másolva!
A rivális csapatok szemét szúrja, hogy a Ferrari egy hétvége alatt kétszer is megszegte az éjszakai munkastopot, a sportfelügyelők azonban nem találtak kivetnivalót ebben.

A Ferrari tagjai péntek és szombat reggel is az éjszakai munkastop szabályaiban foglaltaknál korábban érkeztek a pályára Abu-Dzabiban, ezzel kettőt elhasználtak az egy évben a csapatok rendelkezésre álló négy "joker" lehetőségük közül.

Az eset nem nyerte el az ellenfelek tetszését, főleg azután, hogy az Ausztrál GP-n úgy tűnt, ez ellenkezik a Sportszabályzattal. Akkor a Sportszakmai Munkacsoport (SWG) elméletben éppen az ilyen eseteket vitatta meg, s bár egyértelmű állásfoglalás nem született, az FIA minden csapatnak küldött egy értesítést, amelyben az állt, hogy "véleményünk szerint a 30.19-es cikkely értelmében a csapatok nem használhatnak fel két különálló felmentést ('jokert') egy hétvégén belül."

A Ferrari azonban a jelek szerint másképpen értelmezte a Sportszabályzat említett cikkelyét, amely csak annyit tartalmaz, hogy "minden csapat négy különálló alkalommal kaphat felmentést a fentiek alól egy világbajnoki szezon során."

A sportfelügyelők délelőtt beidézték a Ferrari képviselőit, végül azonban úgy döntöttek, a szabály alapján nem rónak ki rájuk büntetést. "A csapat képviselőit meghallgatva a sportfelügyelők tudomásul veszik, hogy a Ferrari csapata a fenti szabályoknak megfelelően használt fel két lehetőséget a rendelkezésükre álló négy közül. Ennek eredményeként a sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy további lépések megtételére nincs szükség."

A büntetés a munkastop megszegéséért az lenne, hogy a csapat mindkét autójának a bokszutcából kellene rajtolnia a versenyen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!