Vágólapra másolva!
A brazil versenyző reméli, hogy maradhat jövőre a Forma-1-ben, menedzsere ugyanis még kutatja a lehetőségeket. A Caterham még nem döntötte el, kit igazol le Charles Pic mellé, a Force Indiánál pedig egyre rövidebb a jelöltek névsora a kiadó autóba.

Még négy hely vár gazdára a 2013-as versenyzői listán: egy-egy szabad autó maradt a Lotusnál, a Force Indiánál, a Caterhamnél és a Marussiánál. Valószínűleg 22 fősre fogyatkozik majd a mezőny létszáma, mert a HRT nem szerepel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nevezési listáján, és egyre több jel utal rá, hogy a kiscsapat megszűnik.

A Lotusnál még mérlegelnek, megtartsák-e a gyors, de sok kalamajkát okozó Romain Grosjeant, akinek a helye a szezon második felében megingott. Vonzó célpont még az állás nélküli pilóták számára a Paul di Resta csapattársát kereső Force India, amely már nem sokáig akarja halogatni a döntést. Az ügyvezető igazgató is annak a híve, hogy mielőbb véglegesítsék a felállást.

"Mindenki azt hiszi, hogy a lehető legjobb módon irányítja az ügyeit, de nekünk, embereknek semmi sem tökéletesíti annyira a figyelmünket és a képességeinket, mint a teljesség" - mondta Otmar Szafnauer az Autosportnak. "Ha megvan a teljesség, jobban megy az irányítás." Hozzátette, hogy már kevés jelölt maradt a listájukon.

Az egyikük Bruno Senna lehet, akinek távoznia kellett a Williamstől Valtteri Bottas érkezése miatt. Bár az Autosport úgy tudja, nemrég vezette a Mercedes DTM-autóját egy estorili teszten, a brazil elsődlegesen a Forma-1-ben szeretne maradni. Még bizakodik, hogy sikerül is neki.

"Senki sem nyugodt, amíg nincs egy aláírt szerződése, de keményen dolgozunk. Chris (Goodwin, a menedzserem) olyan, mint egy szorgos méhecske, kiválóan végzi a munkáját" - nyilatkozta. "Remélhetőleg még az év vége előtt kiderül, hogy milyen úton folytatjuk."

Senna a Force India üléséért Kamui Kobajasival, Jaime Algeursuarival, Sébastien Buemivel és Adrian Sutillal vív harcot. A neve felmerült a Caterhamnél is, amelynél főleg a jelentős szponzori háttérrel rendelkező holland Giedo van der Garde tűnt sokáig esélyesnek a szerződésre. Az idei tesztpilóta azonban elárulta, hogy még nincs megállapodása a csapattal.

"A múlt hétre vártuk a döntésüket, de elhalasztották" - mondta a holland Formule 1-nek. "Ők döntenek, mi nem tudunk semmit sem csinálni, csak várni."