Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint az istálló már meg is kezdte az új erőforrásokat érintő tárgyalásokat a Ferrarival. Az indiaiak közölték Sébastien Buemivel, hogy nem tartanak rá igényt, Jules Bianchi a legfőbb esélyes.

Sajtóértesülések szerint a Force India azt fontolgatja, hogy lecseréli motorszállítóját, és 2014-től nem a Mercedes, hanem a Ferrari turbó erőforrásait fogja használni. A Force India 2008-ban, a Spyker felvásárlása után debütált a Forma-1-ben. Első idényükben még a Ferrari látta el őket motorral, egy évvel később azonban Mercedesre váltottak.

Az olasz La Stampa szerint az indiaiak 2014-től visszatérnének az olaszok erőforrásaihoz, ennek érdekében már meg is kezdték a tárgyalásokat a Ferrarival. Az újság úgy tudja, a tesztpilóta Jules Bianchinak is szerepe lehet az ügyben, a Nico Hülkenberg helyére pályázó francia ugyanis tagja a Ferrari utánpótlásprogramjának.

Az istálló még nem jelentette be, kit szerződtetnek a Sauberhez távozó német helyére, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy Sébastien Buemivel már nem számolnak. A svájcit 2011 végén küldte el a Toro Rosso, tavaly tesztpilótaként dolgozott a Red Bullnál. 2013-ban mindenképpen szeretett volna visszatérni a mezőnybe, ennek érdekében a Force Indiával is felvette a kapcsolatot.

Forrás: Force India

A svájci Blick szerint azonban Buemi esélyei elszálltak a szerződésre: az istálló a múlt héten közölte vele, hogy nem tartanak igényt a szolgálataira. Buemi most gőzerővel dolgozik azon, hogy minél előbb meghosszabbítsa tesztpilótai szerződését a Red Bullal, bár az is felmerült, hogy a Ferrarinál vállalhat hasonló pozíciót. A Force Indiánál megüresedett helyre pedig a hírek szerint már csak két versenyzőnek, Bianchinak és Adrian Sutilnak van esélye.

Eközben egyre kevesebb sansza marad a Forma-1-es debütálásra a Caterham tartalékpilótájának, Giedo van der Gardénak is. A holland 2012-ben a Caterham csapatával hatodikként végzett a GP2-es bajnokságban, és többször is vezethette az istálló F1-es autóját a pénteki szabadedzéseken. Noha jelentős szponzori támogatással is rendelkezik, a De Telegraaf úgy tudja, hamarosan lemondhat az F1-es szerződésről, hiszen a Caterham valószínűleg megtartja Vitalij Petrovot az újonnan igazolt Charles Pic mellett. Van der Garde menedzsere azonban azt állítja, az istálló még nem hozta meg a döntést.