Vágólapra másolva!
Új csapata lelkesedését látva Hamilton hisz benne, hogy 2013-ban is képes lesz futamokat nyerni. Egyelőre arra koncentrál, hogy minél alaposabban megismerje az istállót.

Lewis Hamilton hétfőn mutatkozott be hivatalosan a Mercedes versenyzőjeként, amikor látogatást tett a csapat stuttgarti gyárában és a Mercedes-múzeumban. Bár a McLarentől érkező brit még csak ismerkedik új munkaadójával, eddigi tapasztalatai alapján nem bánta meg a váltást.

"Brackley-ben már december elején jártam, és rengeteg kérdést tettem fel - az ott eltöltött rövid idő alatt is megpróbáltam minél jobban beilleszkedni" - mondta. "Nagyszerű volt látni, mennyire lelkes mindenki. Úgy tűnt, hihetetlen elszántsággal dolgoznak a jobb eredményekért. Ez nagy motivációt adott a téli szünetre."

Hamilton korábban úgy nyilatkozott, első mercedeses idényében még nem számít futamgyőzelmekre, hiszen az istálló az elmúlt három évben összesen egy futamot tudott megnyerni, tavaly pedig a konstruktőri bajnokság ötödik helyén végeztek. Most viszont kijelentette, a 2013-as futamokon is a győzelemért száll harcba.

"A győzelemért élek" - nyilatkozta. "Minden évben ezért dolgozom. Nyilvánvalóan nehéz lesz legyőzni az élmezőny jelenlegi csapatait - a Ferrarit, a Red Bullt és a McLarent -, de nem hiszem, hogy lehetetlen lenne."

Forrás: Mercedes

A 2008-as világbajnok mindemellett elismeri, hogy idén a tanulás és a beilleszkedés lesz a legfontosabb feladata. "Érdekes évem lesz. Olyan lesz, mint egy utazás - tanulni fogok, és új emberekkel ismerkedem meg. Mindig hatalmas kihívást jelent, ha új munkatársakkal kell együtt dolgoznunk, így most ez lesz az egyik legfontosabb feladatom" - magyarázta. "Utána pedig megpróbálok sikereket elérni, és a legtöbbet kihozni a csapatból - ez fordítva is így lesz. Élvezni fogjuk ezt az utat."

A német Bild szerint könnyen lehet, hogy Hamilton hamarosan régi ismerőst köszönthet a Mercedesnél, hiszen állítólag a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe is a németekhez tart. Az istálló ráadásul tegnap jelentette be, hogy megszerezték a Williams ügyvezető-igazgatóját, Toto Wolffot, aki a Mercedestől tavaly távozó Norbert Haug helyét veszi át.