Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone azt mondja, egyelőre csak annyi biztos, hogy július elejére kitűzték a Forma-1-es Német Nagydíj időpontját, az viszont kérdés, hogy Hockenheim vagy a Nürburgring lesz-e a házigazda.

A 2000-es évek első felében még két nagydíjat is rendeztek Németország területén, de 2007 óta a nürburgringi és hockenheimi pálya felváltva házigazdája a Német Nagydíjnak. Mindkét létesítmény anyagi nehézségekkel küszködik, és a Nürburgringen olyannyira rossz a helyzet, hogy a menedzsmentje tavaly körülbelül 250 millió eurós állami támogatást próbált kérni. Ha nem sikerült elegendő forrást előteremteniük, nem tudnak új szerződést aláírni a verseny rendezésére.

Bernie Ecclestone mindenképpen szeretné, ha a pálya maradna a szezonban, ugyanakkor döcögősen haladnak a tárgyalásai. A Forma-1 nagyura kijelentette, hogy lesz Német Nagydíj, csak az a kérdés, hogy a soros Nürburgringen, vagy Hockenheimben. "A futam szerepel a versenynaptárban. A döntést meghozhatjuk azután is, hogy elkezdődött a szezon" - idézte Ecclestone-t a motorsport-total.com. "Nem tudom, hogy mi történik a Nürburgringen. Ezt próbáljuk meg kideríteni."

Az előzetes kiírás szerint július 5. és 7. között rendezik a Német Nagydíjat. A csapatoknak és a Pirellinek ugyanakkor jó lenne, ha minél hamarabb pont kerülne az ügy végére, hogy időben meg tudják kezdeni a felkészülést és a logisztikai feladatok intézését.

Idén valószínűleg csak tizenkilenc versenyt rendeznek a korábban tervezett húsz helyett, mivel 2013-ra nem tudtak felkészülni a szervezők az új helyszínen, New Jerseyben, és a pótlására kiszemelt osztrák és isztambuli helyszín sem kapott végül rendezési jogot.