Vágólapra másolva!
Peter Sauber bevallotta, hogy csapata tavaly nem volt folyamatosan megelégedve Esteban Gutiérezzel, aki az idei évtől versenyzőként szerepelhet a csapatnál. Monisha Kaltenborn nem aggódik amiatt, hogy két új pilótával kezdik a szezont.

A Sauber éveken át támogatta Esteban Gutiérrezt, mielőtt tavaly bejelentették, hogy 2013-tól a mexikói lesz az egyik versenyzőjük. A 21 éves Gutiérrez a fiatal tehetségek számára kiírt tesztek létrehozása óta minden évben vezethette a gyakorláson a Sauber autóját, és tavaly az Indiai Nagydíj szabadedzésén is lehetősége nyílt erre.

Közben a Forma-1 egyik előszobájának tartott GP2-es bajnokságban pallérozódott, és második szezonjában Davide Valsecchi és Luiz Razia mögött harmadikként végzett az összetettben, három győzelmet és hét dobogós helyet szerezve. Peter Sauber azonban így sem volt maradéktalanul elégedett vele.

"Tavaly nem voltunk teljesen megelégedve a GP2-ben nyújtott teljesítményével, sőt néha még csalódtunk is benne. Emiatt nem tudtuk pontosan, hogy mit várhatunk majd tőle" - közölte a háttérbe vonuló csapatvezér a Motorsport Aktuellnek. Utána viszont hozzátette, hogy az első 2013-as teszten már elégedettek voltak Gutiérrezzel.

A csapatnál Nico Hülkenberg személyében a másik versenyző is új lesz. A Peter Saubert váltó csapatfőnök, Monisha Kaltenborn azonban nem tart attól, hogy emiatt lépéshátrányba kerül az istálló. "Ez a változás nem annyira szélsőséges, mint némelyik korábbi évben" - mondta a Forma-1 hivatalos honlapjának, utalva arra, hogy a csapat előszeretettel szerződtet újonc pilótákat. "Nico abból a szempontból előnyt jelent a korábbi felállásokhoz képest, hogy tapasztalt. Miután megérkezett, észrevettük, hogy hamar beilleszkedik, és mindkét félt tudja, mit akar, szóval csak a közös hangot kell megtalálnunk."

"Ami lenyűgözött minket, hogy milyen jól él a lehetőségekkel. Tavaly ez hiányzott nekünk" - ismerte el. "Sokan mondták, hogy nagy potenciál rejlik bennünk, de ezt nem tudtuk megmutatni és pontokra váltani."

Az újonc Gutiérrez szerződtetését sem érzi nagy kockázatnak. "Már ismerjük őt" - mondta. "Ismerjük az erősségeit és a gyengeségeit is, láttuk őt fejlődni az elmúlt évek folyamán. Ő pedig most már tudja, hogyan működik a csapat, és mit várunk el tőle."

A Sauber célkitűzése az idei évre, hogy összességében jobban teljesítsenek, mint az előző szezonban.