Vágólapra másolva!
A Saubernél pontosan megértették, hogy az autójában miért romlott el az üzemanyag-rendszer az Ausztrál Nagydíj után, de a biztonság kedvéért változtattak módszereiken is.

A Sauberhez a Force Indiától átszerződő Nico Hülkenberg számára rosszul kezdődött a 2013-as idény: hiába kvalifikálta magát a 11. helyre, az Ausztrál Nagydíjon el sem indulhatott, mert a csapata röviddel a rajt előtt felfedezte, hogy meghibásodott az autójában az üzemanyag-ellátó rendszer.

A későbbi vizsgálat kiderítette, hogy a benzintank összeroskadt, mivel vákuum alakult ki benne. A Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn azt ígérte, ez többet nem fordul elő. "Sok tényező együtt vezetett oda, hogy vákuum lett a tankban - emiatt összehúzódott, és megrongálódott" - mondta. "A mérnökök már Melbourne-ben elég jól megértették, hogy mi történt, de azért itt és Hinwilben is elvégeztünk néhány tesztet."

"Hoztunk néhány új intézkedést, és kivizsgáltuk a lehetséges okokat, hogy megoldjuk a problémát."

Kaltenborn elismerte, hogy Hülkenberg számára különösen kellemetlen volt kihagyni az év első futamát, mert így nincs tapasztalata a Sauberről versenykörülmények között, míg a mezőny többi tagja már jobban ismeri az autóját.

"Persze csak találgatni lehet, hogy hol végzett volna. Mindenesetre jó esélye volt a pontszerzésre, ezért különösen nagy csalódás volt, hogy alig két órával a rajt előtt elillantak reményei" - mondta.

A Saubernél az idénynyitó után nem tagadták, hogy meglepte őket az élmezőny tempója, de maga Hülkenberg most azt állította, nem érzi magát jelentős hátrányban a melbourne-i fiaskó miatt. Mivel a versenyen csak az újonc Esteban Gutiérrez képviselte a csapatot, valójában nem tudják, hol foglalnak helyet az erősorrendben.

"Lehet, hogy jobban állunk, mint hisszük, de az is lehet, hogy rosszabban. Fogalmunk sincs" - erősítette meg Hülkenberg. "Kellemetlen, hogy így alakult, nem volt könnyű elviselni, azt azonban nem mondanám, hogy lépéshátrányba kerültünk."

"Úgy láttuk, az autónk olyan szinten áll, hogy szerezhetünk pontokat vele."