Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen szerint a Lotus egyszerűen nem találja a ritmust Bahreinben, a finn a Q3-ban egyedüliként nem tudott javítani korábbi köridején. Az új kasztnival versenyző Romain Grosjean bizakodó.

A szezonnyitót megnyerő Lotus nem remekelt a bahreini időmérőn: Kimi Räikkönen csak a mért kör nélkül végző Jenson Buttont tudta megelőzni a Q3-ban, Romain Grosjean pedig már a második etapban búcsúzni kényszerült.

A csapat nem számolt be konkrét problémáról, úgy tűnik, az E21-nek egyszerűen nem fekszik a pálya. "Nem voltunk elég gyorsak. Ez volt a maximum" - mondta Räikkönen, aki erősebb versenytempóban, és az ellenfeleknél kíméletes gumikezelésben bízik. "Talán néhány hellyel előrébb végezhettünk volna, de ahogy tegnap is elmondtam, az autó nem egészen olyan, mint ahogy szeretnénk."

A finn volt az egyetlen, aki a Q3-ban nem tudott javítani Q2-es idején, ez a csapatot is meglepte. "Kimi időmérője egy kicsit rejtélyes számunkra" - mondta Alan Permane vezető versenymérnök. "Egészen addig a pontig erősnek tűnt a hétvégén, úgyhogy este át kell rágjuk magunkat az adatokon, hogy megértsük, mi történt."

Forrás: Lotus

Az új kasztnival versenyző Grosjean úgy érzi, sikerült jelentősen javítaniuk az előző három versenyen látott tempón, így ő optimistábban várja a folytatást. "Nem volt semmi gond az autóval, csak egy kicsit túl bátrak voltunk, hogy mindössze egyszer mentünk ki a pályára (a Q2-ben), és ez végül rosszul sült el" - mondta. "Tavaly is hasonló rajtpozíciókat szereztünk, és akkor mindketten a dobogón fejeztük be a futamot, úgyhogy még bármi megtörténhet."

A 2012-es Bahreini Nagydíjon a páros a 7. és 11. helyről indult, végül mégis felállhattak a pole-ból rajtoló Sebastian Vettel mellé a dobogóra. Räikkönen szerint azonban ez nem jelent semmit. "Bármi is történt tavaly, az idén nem fog segíteni minket" - mutatott rá. "Nem tudom megmondani, hogy hol fogunk végezni, hülyeség is lenne."