Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone Monacóban találkozott az új szerződésre váró Pirelli elnökével, aki reméli, hogy hamarosan aláírhatják a megállapodást.

A vállalat elnöke szerint a Pirelli egyre közelebb kerül ahhoz, hogy 2014-től is abroncsokat szállítson a Forma-1-es csapatoknak. Az olasz gyártó a 2011-es szezon óta az F1 hivatalos gumiszállítója, hároméves szerződésük azonban az év végén lejár, és egyelőre nem sikerült új megállapodást kötniük.

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery a múlt héten még azzal fenyegetőzött, hogy a gumigyártó kiszállhat a sportágból, amennyiben rövid időn belül nem sikerült dűlőre jutniuk a csapatokkal az új szerződés feltételeiről. Marco Tronchetti Provera elnök a Monacói Nagydíj után biztatóbban látta a helyzetet, miután személyesen találkozott Bernie Ecclestone-nal.

"Közeledünk a megfelelő feltételek eléréséhez" - idézi Proverát a spanyol AS napilap. "Bernie elégedett velünk, és a vállalatunkat továbbra is érdekli az F1-es projekt. Remélem, hamarosan sikerül megállapodnunk, és minden rendben lesz."

Provera szerint a Pirelli jó munkát végzett az elmúlt három évben, a gyorsan elhasználódó 2013-as gumikról pedig elsősorban nem ők tehetnek. "Azt kérték tőlünk, hogy nagyobb "show"-t csináljunk a versenyekből, és szerintem tényleg jobbak a futamok, mint az érkezésünk előtt. Ebből a szempontból sikerrel jártunk" - mondta. "Egy többéves autó segítségével kellett fejlesztenünk az abroncsainkat, és a tesztnapok száma sem volt elég."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!