Vágólapra másolva!
A magyar versenyző a múltkori vendégszereplését követően az AutoGP silverstone-i futamán a Zele Racingtől kap lehetőséget.

Miután a WTCC hungaroringi betétrendezvényén, az AutoGP-ben jól szerepelt egy kis csapatot, az MLR71-et képviselve, Kiss Pál Tamás erre a hétvégére, Silverstone-ban egy futamgyőztes alakulattól, a Zele Racingtől kapott váratlan lehetőséget: az egykori Forma-1-es versenyzőt, Narain Karthikeyant kell helyettesítenie.

Bár a magyar versenyzőnek csak szerdán este szóltak, azt mondja, azonnal "ugrott", mert éppen erre várt. "A Zele Racing egy kiváló csapat, idén már futamot is nyertek a bajnokságban, és olyan kiváló pilótáik vannak, mint a korábban a Forma-1-et is megjárt Narain Karthikeyan, vagy a Forma-2 tavalyi bajnoka, Luciano Bacheta" - magyarázta.

Kiss Pál Tamás a Hungaroringen jó benyomást tett az AutoGP csapataira Forrás: Kiss Pál Tamás


"Örülök a lehetőségnek, és ég bennem a vágy a bizonyításra, ugyanakkor tudom, hogy nem lesz egyszerű dolgom, mivel Silverstone-ban most először vezetek majd ilyen erős autót, a csapattársam, Bacheta pedig hazai pályán versenyez majd, és tavaly a Forma-2 mindkét futamát megnyerte ezen a pályán" - tette hozzá. "Ráadásul most csak két félórás szabadedzés áll majd a rendelkezésemre, és utána - még pénteken - máris jön az időmérő, úgyhogy nem lesz sok időm a tanulásra. Tudom, hogy komoly kihívásnak ígérkezik ez a hétvége."

Kiss Pál Tamás a Hungaroringen a számára ismeretlen, 550 lóerős formaautóval az előkelő 2. rajtkockát szerezte meg a nemzetközi mezőny egyetlen magyar tagjaként. Mindkét versenyen az 5. helyen ért célba, de az elsőn szinte biztosan dobogós lett volna, ha nem rontják el a kerékcseréjét.

"Az autóról jó benyomásokat szereztem a Hungaroringen, Silverstone-t pedig jól ismerem korábbról a Brit Formula Renault-s, illetve a GP3-as éveimből" - mondta. "Tehát lényegében az autót és a pályát is ismerem, csak a kettő együtt, ebben a kombinációban lesz egy picit új nekem."

"A Formula Renault-ban mindig nagyon jól szerepeltem, és általában dobogón álltam Silverstone-ban, a GP3-ban viszont sosem találtam igazán a megfelelő beállításokat ezen a pályán. Remélem, most az AutoGP-ben újra visszatalálok a nyerő silverstone-i formámhoz, és sikerül legalább olyan jó eredménnyel zárnom ezt a hétvégét, mint a legutóbbit, a Hungaroringen."

Az Auto GP első szabadedzését magyar idő szerint 11 óra és 11.30 között rendezik, az időmérő 16.30-kor veszi kezdetét. A két versenyre szombaton 15.20-tól, illetve vasárnap 14.20-tól kerül sor.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!