Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen nem tudott tökéletes kört futni a Német Nagydíj időmérőjén, ennek ellenére elégedett a 4. helyével. A Lotus a melegedő időjárásban bízik.

A Lotus két felejthető versenyhétvégével a háta mögött érkezett Németországba, ahol Kimi Räikkönen és Romain Grosjean felzárkóztak az élmezőnyhöz az időmérőn szerzett 4. és 5. helyükkel. Bár egyik versenyző sem teljesített tökéletes kört, a csapat összességében elégedetten zárta napot.

"Az autóm ma rendben volt, de a Q3-as körömön szenvedtem az új gumikkal, nem sikerült rendesen felmelegítenem az első abroncsokat, így elég sok időt vesztettem az első szektorban" - mondta Räikkönen, aki kivezető körében a forgalom miatt nem tudta munkára bírni a gumikat. "Ez nyilván nem segített, valószínűleg a 3. helyet is megszerezhettük volna, de a 4. rajtpozíció sem rossz a versenyre."

Räikkönen nem tudta felmelegíteni a gumikat Forrás: AFP

A másik Lotust vezető Grosjean idei legjobb időmérős helyezését szerezte meg, ennek ellenére nem volt teljesen elégedett. "Az 5. hely elég jó eredménynek számít, de őszintén szólva egy kicsit csalódott vagyok a leggyorsabb köröm miatt, mivel az első szektorban egyértelműen vesztettem néhány tizedet" - mondta a francia. "Kimi 4. helyével a csapat jól teljesített, örülünk, hogy a mezőny hátsó felében tett nem kívánatos látogatás után újra visszatértünk az élmezőnybe."

A Lotus vezető versenymérnöke arról beszélt, hogy az előzetes félelmekkel ellentétben a Pirelli módosított, kevlárpalástos gumijai nem befolyásolták negatívan az autó teljesítményét, ráadásul a jelek szerint az időjárás is a kezükre játszik. "A tegnap elvégzett versenyszimulációk jónak tűntek, az időjárás előrejelzés pedig meleget jósol holnapra, így szerintem erős versenyt teljesíthetünk" – mondta Alan Permane.

A vasárnapi futamon a legnagyobb veszélyt a közepes gumikon rajtoló Ferrari jelentheti számukra, a szakember azonban nem aggódik túlzottan emiatt. "Érdekes lesz látni, hogy működik az a taktika, mi azonban örülünk, hogy a lágy gumikon rajtolunk majd" - tette hozzá.