Vágólapra másolva!
A gumigyártó szerint fordulópontot jelenthet a németek idényében, hogy a hungaroringi hőségben sem volt gondjuk a túlmelegedéssel. A Red Bull már eddig is a bajnoki esélyesek közé sorolta a Mercedest.

A Mercedes idei harmadik győzelmét aratta vasárnap a Hungaroringen, ez a siker azonban különösen fontos volt számukra, hiszen a 30 fok feletti hőségben megrendezett versenyen szinte esélytelennek tartották őket. Az istálló a szezon eleje óta küszködött a Pirelli abroncsaival, a Magyar Nagydíj előtt megrendezett nürburgringi versenyen is a gumik túlmelegedése miatt maradtak le a dobogóról.

A verseny után az első mercedeses győzelmét arató Lewis Hamilton kijelentette: „ha itt kibírták a gumik a hőséget, akkor elvileg más pályán sikerülnie kellene." A brit továbbra is a 4. helyen áll a bajnoki tabellán - 48 pontos lemaradással Sebastian Vettel mögött -, de úgy véli, reális esélye lehet a világbajnoki címre, ha a Mercedest a következő futamokon sem sújtják az idény első felében látott problémák.

Hamilton is beszállhat a világbajnoki küzdelembe Forrás: AFP

Ezzel egyetért a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery is, aki szerint elképzelhető, hogy a Mercedes végre megtalálta az ellenszert a gumik felmelegedésére. „Lewis a rajttól a célig uralta a versenyt” – mondta Hembery. „Itt az jelentette a nagy különbséget, hogy nem mutatkoztak azok a túlmelegedési problémák, amiket az elmúlt 18 hónapban láthattunk a hátsó gumikon. Talán sikerült megoldást találniuk a problémáikra – ha így van, a Mercedes a szezon végéig nagyon erős lehet.”

Az egyéni és a konstruktőri tabellát is vezető Red Bullnak így egy újabb kihívóval kell szembenéznie, ha meg akarja védeni a bajnoki címeit, de Christian Horner szerint ők már az idény eleje óta számolnak a Mercedesszel. „Már a második versenyen is nagyon gyorsak voltak, és azóta sem változott a helyzet” – idézi a csapatfőnököt az Autosport. Horner arra számít, hogy az idény végéig keményen kell küzdeniük a bajnokságért.

„A különböző versenyeken különböző versenyzők emelkedtek ki a mezőnyből. Németországban Kimi (Räikkönen), itt Lewis, Silverstone-ban pedig Nico (Rosberg)” – magyarázta. „Komoly csatára számíthatunk a szezon második felében. Továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk, függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!