Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok közül a Force India jelentette be elsőként, hogy idén már készít újításokat az autójához. Innentől minden erőforrásukkal a 2014-es modell fejlesztésére koncentrálnak.

A Force India az első csapat, amelyről kiderült, hogy az autójára idén egyetlen új elemet sem fognak felszerelni. "Az idei évben már nem tervezünk további újításokat bevetni" - nyilatkozta az istálló pilótája, Adrian Sutil az Auto Motor und Sportnak.

A csapat azért hagyja abba a Belga Nagydíj után a VJM06 frissítését, mert közeleg a sok műszaki változtatást hozó 2014-es szezon, és inkább a jövő évi modell fejlesztésére koncentrálnak. A legtöbb csapat szintén a következő autója munkálataira helyezte át az erőforrásai nagy részét, de a többség valószínűleg még készül kisebb-nagyobb újdonságokkal az idei szezonra.

Sutil abban bízik, hogy a már meglévő csomag segítségével is gyorsulhat a Force India. "Gyakran már abból is profitálni lehet, ha a meglévő autónkat optimalizáljuk. Sok időt lehet nyerni úgy, hogy egyszerűen jobban kijövünk a rendelkezésre álló anyagból. Ez tavaly sem volt másképp, akkor is befejeztük a fejlesztést, mégis folyamatosan lépegettünk előre" - jelentette ki.

Nem készül több új alkatrész a VJM06-os autóhoz Forrás: AFP

Hasonló véleménye van a csapat sportigazgatójának, Otmar Szafnauernek is, aki szerint nem veszett el az esély arra, hogy visszaelőzzék a McLarent a konstruktőri tabellán. A McLaren kihasználta, hogy a Force India gyengélkedik a Német Nagydíj óta, amióta a Pirelli visszatért a kevlárpalástos gumikhoz, és Belgiumban átvették az 5. helyet a csapatok rangsorában.

"Optimista maradok, mindenek előtt azért, mert úgy gondolom, hogy még nem hoztunk ki mindent ebből az autóból és az új gumikból" - mondta Szafnauer. "A McLaren ebből a szempontból jobb munkát végzett. Úgy érzem, hogy fejlesztések nélkül is még sok tartalékunk van. Pusztán a felszerelésünk jobb megértésével sokat fejlődhetünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!