Vágólapra másolva!
A finn versenyző menedzsere még mindig dühös a „példátlan” indiai rádióüzenet miatt. Mika Salo szerint a Lotus most szándékosan Grosjean szekerét tolja, hogy jobb színben tűnjön fel a szponzorok előtt. A csapat állítólag leigazolta Maldonadót.

Kimi Räikkönen és a Lotus viszonyának megromlásáról régóta cikkeznek, de a kapcsolatuk Indiában még rosszabb fordulatot vett, amikor a csapat vezető versenymérnöke, Alan Permane a verseny végén hirtelen felindulásból trágár modorban kiabált rá a gumikkal küszködő finnre, hogy engedje el gyorsabb csapattársát, a Felipe Massa elől menekülő Romain Grosjeant.

Bár Räikkönen sem maradt adós a válasszal, és korábban már ő is többször szólt vissza durván a rádión a mérnökeinek, a menedzsere, Steve Robertson elfogadhatatlannak tartja az üzenet hangnemét. „Még sohasem hallottam, hogy egy versenyzővel így beszéltek volna" – mondta a Turun Sanomatnak. Egy másik finn lapnak Räikkönen honfitársa, Mika Häkkinen is úgy nyilatkozott, „a csapatoknál, ahol dolgoztam, soha nem szóltak hozzám a rádión ilyen profán modorban."

A Lotust irányító Eric Boullier utólag elnézést kért az üzenetért, amelyet azzal magyarázott, hogy a csapat irányítóközpontjában megijedtek, mert Räikkönen – aki maga választotta az egykiállásos, végül nem működő bokszstratégiát – először összekoccant az előzésével próbálkozó Grosjeannal. Permane utólag elárulta, hogy Räikkönen néhány rajongója azzal fenyegetőzött, „megölik a családját." A mérnök ezeket lúzernek nevezte, de a tweeteket később törölték.

Salo szerint a Lotus már Grosjeant részesíti előnyben Räikkönen helyett Forrás: AFP

Míg Häkkinen „nem korrektnek", és „nem is túl okosnak" minősítette Permane rádióüzenetét, egy másik exversenyző, Mika Salo úgy vélte, Räikkönen egyszerűen kegyvesztett lett a Lotusnál, amióta kiderült, hogy jövőre átigazol a Ferrarihoz. „A távozása a marketing és az eredmények szempontjából is súlyos csapást mér a csapatra" – mondta az MTV3-nak. „Látható, hogy megpróbálnak győztest faragni Grosjeanból, mert a szponzoroknak és a befektetőknek meg kell mutatniuk, hogy így is marad egy ügyes srác a garázsukban."

Többen a csapattal való viszonyának elmérgesedéseként értelmezték azt is, hogy Räikkönen csütörtökön nem jelent meg a pályán, s így nem nyilatkozott a sajtónak sem. Pedig, írta az NBC kommentátora, Will Buxton a Twitteren, „eleve úgy volt, hogy Kimi ma nem jön. A csapat már az indiai vasárnap délelőttjén szólt nekünk erről. Hazament Svájcba, és csak ma fog iderepülni."

Robertson azt ígérte, Räikkönen nem adja fel a Grosjean elleni harcot, aki az utóbbi három versenyen feljutott a dobogóra, s így 27 ponttal többet szerzett, mint ő. „Kimi mindig harcol, amíg lehetséges" – jelentette ki. „Természetesen tudja, hogyan kell a csapatért küzdenie, tehát ha a csapattársa például esélyes lenne a világbajnoki címre, soha nem állna az útjába. Grosjean azonban nem esélyes rá, s így ő is csak egy a többi versenyző közül."

Más értesülések szerint a bizonytalan anyagi helyzetben lévő Lotus az elmúlt 24 órában megállapodott a Williamstől elkívánkozó Pastor Maldonadóval, ami azt jelentené, hogy Nico Hülkenbergnek nem marad helye az istállónál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!