Vágólapra másolva!
A Force Indiától elküldött német a Forma-1-ben maradhat. A Sauber csak később fogja bejelenteni, ki vezetheti a második autójukat.

Adrian Sutilnak nem sokáig kellett aggódnia a jövője miatt: egy nappal azután, hogy a Force India Sergio Pérezt szerződtette a helyére, a Sauber is megerősítette, hogy megszerezték a németet a 2014-es idényre. A 2007-ben debütáló Sutil eddig csak a Force Indiánál és annak elődjénél, a Midlandnél versenyzett, F1-es pályafutása során tehát először kell új csapathoz alkalmazkodnia.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk” – nyilatkozta. „Egy ideje már tudtam, hol szeretném folytatni, de végül a tervezettnél tovább tartottak a tárgyalások. Most viszont még több okom lesz az ünneplésre karácsonykor.”

Sutil azt állítja, a Force Indiánál töltött éveivel is elégedett volt, de elérkezett az idő, hogy más istálló színeiben próbálja ki magát. „Hat remek idényt töltöttem a Force Indiánál, sok nagyszerű pillanatunk volt. Most viszont itt az idő, hogy új kihívásba kezdjek. Elszántan várom, hogy én is szerepet játsszak a Sauber jövőbeni sikereiben.”

Sutil legjobb eredménye egy 4. hely volt a Force Indiánál Forrás: AFP

„Örülünk, hogy sikerült leigazolnunk Adriant, hiszen egy ideje már szerettünk volna együtt dolgozni vele” – nyilatkozta a svájciak csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn. „Már szeptember végén ellátogatott a gyárunkba, hogy vessen egy pillantást az infrastruktúránkra.”

Kaltenborn úgy érzi, Sutil képes lesz sikeresen helyettesíteni a Force Indiához távozó versenyzőjüket, Nico Hülkenberget, akit a mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartanak. „Adrian nem csak nagyon gyors, de komoly tapasztalattal is rendelkezik. A jövőre bevezetésre kerülő szabályok mellett ez nagyon fontos lehet.”

A Sauber egyelőre nem árulta el, ki lesz Sutil csapattársa a 2014-es idényben. Esteban Gutiérrez továbbra is reménykedik benne, hogy a csapatnál maradhat, de a 18 éves orosz versenyzőnek, Szergej Szirotkinnak is van még esélye a szerződésre. A Sauber második ülésén kívül még három szabad hely maradt a 2014-es mezőnyben: a Caterham egyik pilótáját sem nevezte meg, a Marussiánál pedig csak Jules Bianchi helye biztos.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!